Persoonlijke ontwikkeling

(in contact met jezelf)

Meer zelfvertrouwen door persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling betreft alles rondom de ontwikkeling van je zelfbewustzijn, je identiteit, je talent en potentieel. Uitgangspunt is steeds het vergroten van de kwaliteit van je leven en het realiseren van je dromen en ambities. Het gaat dan vaak om vragen als:

  • Hoe kan ik mijn eigen koers bepalen?
  • Ben ik op de goede weg? Haal ik er alles uit??
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik beter gehoord wordt?
  • Waarom loop ik toch steeds tegen dezelfde zaken op? Het lijkt het of ik niets leer!
  • Hoe kan ik leren om mijn grenzen beter te bewaken?
  • Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?
  • Waarom voel ik regelmatig onvrede bij de dingen die ik doe?

Dit zijn geen eenvoudige vragen. Echter hoe beter je ze kan beantwoorden. Hoe prettiger je in je leven staat en hoe meer je aan het roer staat van je eigen leven. Met name dat is waar persoonlijke ontwikkeling over gaat!

Wat is persoonlijke ontwikkeling voor ons?

Persoonlijke ontwikkeling gaat wat ons betreft over zelfkennis én de bereidheid je verantwoordelijkheid te nemen. Wat je overkomt, kan je helaas niet beïnvloeden. Maar hoe je ermee omgaat, is altijd een keuze. Jij bent zelf verantwoordelijk voor je eigen daden. Hetzelfde geldt voor al jouw karaktereigenschappen en persoonlijke eigenschappen. Die heb je meegekregen. Echter wat je ermee doet is aan jou!

Persoonlijke groei begint, wat ons betreft, daarom dan ook altijd met het accepteren van jezelf zoals je bent.  Dan gaat het om het gehele plaatje met je mooie en minder mooie dingen. Belangrijk hierbij is dat je jezelf waardeert om wie je bent. Dat geeft  zelfvertrouwen! Van daaruit ga je dan kijken wat je kan en wilt ontwikkelen.

Persoonlijke groei begint altijd met eerst stilstaan!

Sta stil en leer jezelf beter kennen. Hierdoor weet je wat je al kan en wat je nog moet leren om het beste uit jezelf naar boven te halen. Belangrijk is dat het jouw weg is en dat je jezelf blijft.  Dat staat steeds centraal bij onze communicatietrainingen voor persoonlijke ontwikkeling. We leren je je patronen herkennen en te doorbreken. Je leert hoe je je doelen kunt bepalen en realiseren. Hierdoor vergroot je zelfkennis en persoonlijke effectiviteit.

Ondersteuning bij je persoonlijke ontwikkeling is nuttig!

Uit eigen ervaring weten we dat gericht bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling soms een hele zoektocht kan zijn. Ook weten we dat het vaak fijn is als als je kan sparren met anderen die daar ook mee bezig zijn. Omdat we onze ervaringen en kennis op dat gebied graag delen en anderen willen ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling hebben we HEELopleidingen opgericht. We delen kennis, coachen mensen en ontwerpen trainingen en methodieken als het HEELmodel die je helpen om verder te komen.

Wil je weten wat we zoal doen? Lees dan verder en ontdek wat we aanbieden en mocht je een specifieke vraag hebben ? Schroom dat niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee!

error: Geen toestemming...