Coaching, stimuleer je persoonlijke groei!

Je wil iets anders maar weet niet precies wat en hoe. Herken je dat? Het is vaak lastig om zonder hulp tot blijvende gedragsverandering te komen. Coaching kan hierbij van pas komen. Als coach kijken we met je mee, houden een spiegel voor, prikkelen je om uit de “comfortzone” te komen en stimuleren je om nieuwe dingen te ondernemen. Op deze wijze is het mogelijk om stapsgewijs te groeien en tot de door jou gewenste ontwikkeling te komen. Onze rol als coach is om ervoor te zorgen dat jouw focus op het nieuwe gedrag gericht blijft en dat er voldoende “geoefend” wordt. Alleen zo is er kans dat het nieuwe gedrag inslijpt en écht eigen wordt.

Wat levert onze coaching je op?

Ons coachingstraject stimuleert je persoonlijke groei. Het gevolg is dat je  beter in je vel zit waardoor ook je professionaliteit en werkplezier toe nemen. Je krijgt tevens handvatten waarmee je je verder kunt ontwikkelen. Een coachingstraject brengt je huidige en gewenste situatie in beeld. Samen met je coach bedenk je vervolgens een weg om te komen waar je wil zijn. Daarna neem je afscheid van je oude gedrag en gaat gericht en bewust aan de slag met het nieuwe. Door dit te doen en de voortgang met je coach te bespreken is de kans dat er werkelijk iets blijvends verandert aanzienlijk groter.

Dit zeggen mensen over onze coaching:

  • “Dit coachingstraject heeft me geleerd om meer voor mezelf op te komen.” (Ali)
  • “Ik had de neiging om zaken die ik zei vervolgens gelijk weer onderuit te halen. De coach wees me er op en liet me zien welk effect dat heeft op anderen. Door de sessies heb ik geleerd om dit niet meer te doen. Ik sta nu mijn mannetje en zowel ik als mijn omgeving hebben daar veel plezier van.” (Richard)
  • “Vanuit een veilige omgeving die de coach creëerde durfde ik eindelijk kritisch te kijken naar mijn eigen gedrag. Dat was best confronterend want wat ik zag, maakte me niet echt blij. Door de coaching heb ik hardnekkige patronen herkend en ben aan de slag gegaan. Het coachingstraject heeft me heel veel opgeleverd. Een echte aanrader.” (Ingeborg)
De ervaringen van Agnes

Voor wie?

Coaching is interessant voor mensen die in beweging willen komen en een steuntje in de rug nodig hebben om daadwerkelijk tot die verandering te komen.

De steun van een coach helpt je als je bijvoorbeeld:

  • jezelf verder wilt ontwikkelen maar niet weet hoe je dat aan moet pakken,
  • een grote werkdruk ervaart en niet weet hoe daar mee om te gaan,
  • merkt dat je niet meer kunt of wilt voldoen aan de (hoge) eisen die het werk aan je stelt,
  • een conflict hebt met een collega/leidinggevende
  • of als je merkt dat het op de een of andere wijze niet vloeiend loopt en je wil bedenken wat je anders kunt doen om dat te veranderen.

Kortom wanneer je hulp in de vorm van een deskundig klankbord nodig hebt om gericht aan je eigen persoonlijke ontwikkeling te werken.

Vrijblijvend persoonlijk advies over onze coaching

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of onze coaching iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Werkwijze en uitgangspunten van onze coaching

De klik en geen oordeel

Voor een goed coachingstraject is het noodzakelijk dat er een wederzijdse klik is. Als coach leggen we vanuit vertrouwen contact. Daarnaast sluiten we, zonder oordeel, aan bij de persoonlijke waarden, knelpunten en overtuigingen van degene die we coachen.

Veilige omgeving en zelfonderzoek

We zorgen voor een veilige omgeving en begeleiden het proces door te stimuleren, te motiveren, te verhelderen, uit te dagen en te confronteren. Daarnaast nodigen we uit tot zelfonderzoek in een sfeer van steun, respect en aandacht.

Afscheid ongewenst gedrag en aanleren nieuw gedrag

Hierdoor zal de cliënt er in slagen zijn ongewenst gedrag te doorbreken en grenzen te verleggen. Samen wordt de situatie en mogelijkheden geanalyseerd. Hoofd- en bijzaken worden gescheiden en prioriteiten worden gesteld. Zodat er stap voor stap gewerkt wordt aan de nieuwe situatie. De coach geeft feedback en weet symptoombestrijding te scheiden van echt oplossen. De coach stimuleert om door te gaan en de situatie echt te verbeteren.

De aanpak van onze coaching

De drie V’s

We werken vanuit Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid.

We gaan uit van positiviteit

Positief denken is een van onze pijlers. Ten eerste kijken we wat er wel is en van daaruit verder bouwen. Wil je daar meer van weten kijk dan ook eens naar onze blog over positief denken.

Intake

Ons coachingstraject begint altijd met een vrijblijvend intakegesprek. Hierin maken we kennis met elkaar en kijken of de noodzakelijke klik er is. Tijdens dit gesprek helpt de coach om je persoonlijke doelen te concretiseren en bekijken we of een coachingstraject zinvol is.

Eigen verantwoordelijkheid staat centraal

Het coachingstraject is gericht op het vergroten van de eigen verantwoordelijkheid en daadkracht en op het realiseren van ambities en doelen.

Vijf gesprekken van 1,5 uur

Een coachgesprek duurt 1,5 uur en vindt plaats in een rustige ruimte. Regelmatig evalueren we samen of we nog op het goede spoor zitten. Onze ervaring is dat we bij een coachingstraject gemiddeld vijf gesprekken nodig hebben om de gestelde doelen te realiseren.

Alle gesprekken zijn vertrouwelijk

Onze coachgesprekken hebben een vertrouwelijk karakter. Dit betekent dat over de inhoud van het coachingstraject door de coach niet gesproken wordt met derden. Alleen op verzoek van en in samenspraak met de cliënt stellen we zo nodig een korte eindrapportage voor bijvoorbeeld een werkgever.

Onze coaches

Wil je meer weten over onze coaches klik dan op de naam van Petri Elemans of Ad van Heijst en lees de informatie. Mocht je n.a.v. die informatie nieuwsgierig zijn geworden maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dat gesprek kunnen we samen onderzoeken of en zo ja wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Voor wie

Ons coachingstraject is bestemd voor iedereen die in beweging wil komen en een steuntje in de rug nodig heeft om daadwerkelijk tot verandering te komen.

Praktisch

individueel

Duur

5 sessies van 1,5 uur

Coaches

Petri Elemans
Ad van Heijst

Kosten

€ 695,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Fijn traject heb veel geleerd en kan verder

Rated 5 out of 5
20 september 2020
H.D.V.

Prachtige inzichten een aanrader. Ik kan verder!

Rated 4 out of 5
12 juni 2020

Fijn traject. Cadeautje voor mezelf en mijn omgeving. Ik weet nu wat ik moet doen. Ad bedankt.

I.D.Z.

Een luisterend oor

Rated 5 out of 5
12 februari 2020

Ik kwam met veel weerstand maar op advies van een goede vriendin heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Wat een fijne begeleiding van mijn coach die vooral een luisterend oor bood en luisterde zonder oordeel. Dit gaf me heel veel ruimte en door de accepterende houding ben ik weer van mezelf gaan houden. Dankjewel!

P.S.

Veel vertrouwen

Rated 5 out of 5
19 januari 2020

Ad straalt veel vertrouwen en veiligheid uit. Daardoor durfde ik me kwetsbaar op te stellen en kwam ik verder met mijn hulpvraag dan ik vooraf had bedacht. Bedankt voor de fijne begeleiding. Ad je bent een topper en ik zou je bij iedereen aanbevelen.

K.S.

Aanbeveling

Rated 5 out of 5
12 november 2019

De coaching van Petri heeft me grote stappen doen zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben veel verder gekomen dan ik in eerste instantie gehoopt heb. Ik heb patronen herkend waar ik last van had en heb een manier gevonden om er goed mee om te gaan.

S.R.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.