De kunst van het luisteren (Hartje)

De kunst van het luisteren

Begrijpen wat de ander bedoelt te zeggen. Daar gaat het in goede communicatie om. Soms denk je dat je heel goed geluisterd hebt naar een collega, ouder of leerling en dan blijkt achteraf dat je het toch niet helemaal begrepen hebt. In de praktijk van alledag blijkt dat goed luisteren, vaak best lastig is. Wanneer je je luistervaardigheden wil verbeteren en met praktische tips naar huis wil gaan, is deze training misschien wat voor je.

Wat levert de training “De kunst van het luisteren” je op?

Je krijgt zicht op hoe je geneigd bent om te luisteren en krijgt praktische handvatten om daadwerkelijk te horen wat de ander bedoelt te zeggen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je verdiept je luistervaardigheden, maakt door gericht te luisteren contact en geeft zo de ander meer ruimte om zich te uiten. Ook weet je door goede vragen te stellen, te achterhalen wat de ander echt wil zeggen. Kortom je leert een meer ontspannen manier van praten met anderen.

Vrijblijvend persoonlijk advies over de training 

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Dit zeggen deelnemers over de training.

  • ”Ik heb veel inzicht gekregen en heb de kracht van luisteren ervaren. Ook heb ik praktische tips gekregen en weet wat ik wel moet doen en wat zeker niet.” (Karin)
  • “De trainers creëren een veilige en leuke sfeer.“ (Maerrel)
  • “Ik begrijp nu dat iemand zich soms niet door mij gehoord voelt en dat dat steeds spanning gaf. Gelukkig weet ik nu wat ik nu anders moet doen.” (Annelies)
  • “Handig zo’n lekker praktische training. Je hebt er niet alleen op het werk maar ook thuis wat aan.” (Miranda)
  • “Wat een eye-opener. Ik besef nu pas dat luisteren héél véél meer is dan alleen de woorden horen. Wat heb ik in het verleden veel gemist en wat is het eenvoudig om het beter te doen. Ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd.” (Bibi)
  • “Ik heb in deze training écht de kracht van gericht luisteren én doorvragen ervaren. Ik weet nu door de tips hoe ik dit kan gebruiken om beter contact te maken met anderen.” (Karin)

Programma

Centraal in deze praktische training staat het oefenen van je luistervaardigheden. We schetsen kort een theoretisch kader waarbij we stil staan bij waarom iemand denkt te horen wat hij hoort. Hoe komt dat en hoe kun je door daar bewust mee om te gaan horen wat de échte boodschap is. We kijken vervolgens naar jouw luistergewoonten en scherpen deze aan. Daarnaast leren we je hoe je contact kunt maken door alleen (passief) te luisteren. Ook besteden we aandacht aan actief luisteren. We laten je zien hoe je door kort samenvatten en gerichte vragen te stellen, kunt achterhalen wat de ander precies bedoelt te zeggen.

Aanpak

In deze training van een dag worden veel oefeningen gedaan waarbij we oefenen met echte situaties die spontaan ontstaan. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk en hanteren bij deze training ook de principes van geweldloze communicatie. We werken met twee trainers in kleine groepen (maximaal 14) zodat iedereen kan oefenen en de aandacht krijgt die hij verdient.

Voor wie?

Deze trainingsdag is bestemd voor mensen die de kracht van écht luisteren willen ervaren en daar hun voordeel mee willen doen. Maximaal 14 deelnemers.

Duur

1 dag

Vorm

Open inschrijving en incompany.

Data en plaats

5 juni en 2 oktober 2019 en 7 april 2020.

Plaats

Conferentieoord. De Poort Groesbeek

Kosten

Open inschrijving € 195,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.