De kunst van het luisteren. Een praktische training.

Begrijpen wat de ander bedoelt te zeggen. Daar gaat het in goede communicatie om. Soms denk je dat je heel goed geluisterd hebt naar iemand en dan blijkt achteraf dat je het toch niet helemaal begrepen hebt. In de praktijk van alledag blijkt dat goed luisteren, vaak best lastig is. Wanneer je je luistervaardigheden wil verbeteren en met praktische tips naar huis wil gaan, is deze training misschien wat voor je.

Wat levert de training “De kunst van het luisteren” je op?

Je krijgt zicht op hoe je geneigd bent om te luisteren en krijgt praktische handvatten om daadwerkelijk te horen wat de ander bedoelt te zeggen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je verdiept je luistervaardigheden, maakt door gericht te luisteren contact en geeft zo de ander meer ruimte om zich te uiten. Ook weet je door goede vragen te stellen, te achterhalen wat de ander echt wil zeggen. Kortom je leert een meer ontspannen manier van communiceren met anderen.

Dit zeggen deelnemers over de training.

  • ”Ik heb veel inzicht gekregen en heb de kracht van luisteren ervaren. Ook heb ik praktische tips gekregen en weet wat ik wel moet doen en wat zeker niet.” (Karin)
  • “De trainers creëren een veilige en leuke sfeer.“ (Maerel)
  • “Ik begrijp nu dat iemand zich soms niet door mij gehoord voelt en dat dat steeds spanning gaf. Gelukkig weet ik nu wat ik nu anders moet doen.” (Annelies)
  • “Handig zo’n lekker praktische training. Je hebt er niet alleen op het werk maar ook thuis wat aan.” (Miranda)
  • “Wat een eye-opener. Ik besef nu pas dat luisteren héél véél meer is dan alleen de woorden horen. Wat heb ik in het verleden veel gemist en wat is het eenvoudig om het beter te doen. Ik ben blij dat ik deze training heb gevolgd.” (Bibi)
  • “Ik heb in deze training écht de kracht van gericht luisteren én doorvragen ervaren. Ik weet nu door de tips hoe ik dit kan gebruiken om beter contact te maken met anderen.” (Ingeborg)

“De meeste mensen luisteren niet met de intentie om te begrijpen; ze luisteren met de intentie om te antwoorden.” Auteur Stephen Covey

Programma

Centraal in deze praktische training staat het oefenen van je luistervaardigheden. We schetsen kort een theoretisch kader waarbij we stil staan bij waarom iemand denkt te horen wat hij hoort. Hoe komt dat en hoe kun je door daar bewust mee om te gaan horen wat de échte boodschap is. Vervolgens laten we je door oefeningen je eigen luistergewoontes ervaren en scherpen deze aan.

Uitgangspunt is steeds dat we uitgaan van wie je bent en hóe je nu communiceert. Daarnaast leren we je ook hoe je contact kunt maken door alleen (passief) te luisteren. Daarnaast besteden we aandacht aan actief luisteren. We laten je zien hoe je door kort samenvatten en gerichte vragen te stellen, kunt achterhalen wat de ander precies bedoelt te zeggen.

Aanpak bij onze training de kunst van het luisteren

In deze training van een dag worden veel oefeningen gedaan waarbij we oefenen met échte situaties die spontaan ontstaan. We laten je ervaren dat je met je hele lijf communiceert en dat de uitgesproken woorden slechts een klein onderdeel uitmaken van wat de ander bedoelt te zeggen. Ook geven we je tips hoe je daar gericht gebruik van kunt maken. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk en hanteren bij deze training ook de principes van geweldloze communicatie. We werken met twee trainers in kleine groepen (maximaal 14) zodat iedereen kan oefenen en de aandacht krijgt die hij verdient.

Vrijblijvend persoonlijk advies over deze training 

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Voor wie?

Deze trainingsdag is bestemd voor mensen die de kracht van écht luisteren willen ervaren en daar hun voordeel mee willen doen.

Duur

1 dag

Vorm

Open inschrijving en incompany. Maximaal 12 deelnemers.

Data en plaats

17 november 2020 in Oss. Locatie vlakbij station.

Data 2021

23 maart in Groesbeek, regio Nijmegen
16 november in Oss. Locatie vlakbij station

Kosten

Open inschrijving € 195,- p.p.

 

 

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Luisteren - veel geleerd

5,0 rating
12 februari 2020

Ik dacht dat ik de kunst van het luisteren wel verstond. Uit nieuwsgierigheid heb ik me aangemeld voor jullie training. Wat een inzichten heb ik gekregen! Ik heb door het volgen van de training mijn luistervaardigheid verfijnd. Dank jullie wel for the good job!

S.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.