Krachtige keuzes maken als dertiger. Doe het nu!

Krachtige keuzes maken als je midden twintig of rond de dertig bent, is soms best lastig. Je zit nog aan het begin van je werkende leven en vaak is het privé ook nog niet helemaal duidelijk hoe het precies verder gaat lopen. De bekende vragen die langs komen of langs gekomen zijn, zijn bijvoorbeeld: Wel of geen vaste relatie, wel of niet fulltime werken, wel of niet verhuizen, wel of geen kinderen, etc.

Kortom in deze tijd word je regelmatig geconfronteerd met keuzes die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor de rest van je leven. En soms vraag je je misschien wel af of je het allemaal wel goed doet. Kortom een spannende en bepalende tijd met grote invloed op de rest van je leven.

De meeste dertigers zijn vaak heel erg druk met hun leven en hebben nauwelijks tijd voor bezinning. Toch zal je je regelmatig, zeker als het wat tegen zit, afvragen of je wel op de goede weg zit en of dit alles is.

Maar maak je niet druk! Weet dat deze gedachten horen bij je leeftijdsfase. Als ze op ploppen en vervolgens snel weer verdwijnen zonder dat je er echt last van hebt, zit je op het juiste spoor. Echter als ze terug blijven komen is het raadzaam om er wat mee te doen. Om je daarbij te ondersteunen hebben we deze training bedacht. We helpen je in een ontspannen en veilige omgeving om je prioriteiten helder te krijgen. Zodat jij de keuzes kunt maken die bij jou passen.

Herken je dit?

  • “Ik heb alles voor elkaar. Leuke baan, fijne thuissituatie, etc. maar ik ren van hot naar her ben doodmoe en kan er niet van genieten.”
  • “Iedereen zegt dat ik alles heb en dat ik gelukkig zou moeten zijn maar ….. ik kom niet bij dat gevoel.”
  • “Ik twijfel of ik op de goede weg zit maar weet niet hoe ik daar achter kan komen?”
  • “Is dit alles?”
  • “Er zijn héél veel mogelijkheden maar ik durf niet te kiezen.”
  • “Wat ik nu doe is leuk voor nu. Later wil ik zeker iets anders maar ik weet niet wat.”

Dan ben je niet alleen! Het zijn citaten uit ons onderzoek bij dertigers. Voor hen is deze fase in hun leven een spannende periode. Ze voelen dat ze nú krachtige keuzes “moeten” maken die van grote invloed zijn op de rest van hun leven. Denk aan keuzes op het gebied van werk en relaties. Gezien het grote aantal mogelijkheden leidt dat regelmatig tot “ keuzestress”. Onze training krachtige keuzes maken, is ontworpen om je handvatten te geven zodat je gerichte keuzes kunt maken die bij jou passen. Keuzes vanuit het hart. De training gaat over opkomen voor jezelf, bewustzijn, visie, drijfveren, creëren en het verwezenlijken van jouw wensen.

Wat levert de training:  Krachtige keuzes maken als “dertiger” je op?

Belangrijk is dat je echt weet wie je bent en wat je belangrijk vindt. Met deze training krijg je zicht op je eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Je weet wie je bent, voelt wat voor jou belangrijk is, weet wat je doelen zijn en hoe je die wilt gaan bereiken.

Bewustwording en ervaren zijn hierbij de sleutelwoorden. Dan gaat het over items als: Ga je moeilijke beslissingen niet uit de weg, heb je een eigen mening, kies je wat bij je past, ga je niet twijfelen en durf je verantwoorde risico’s te nemen. Door de training ben je je bewust van wat je wil en van je overtuigingen en je eigen invloed daarop. Hierdoor sta je sterker in je schoenen omdat je bewust richting weet te geven aan je leven. Het is wel een hele mond vol maar onze cursisten zetten daadwerkelijk de eerste stappen en maken betere keuzes voor zichzelf.

JE KUNT DE RICHTING VAN DE WIND NIET VERANDEREN. DUS VERANDER ALS JE JE DOEL WILT BEREIKEN GEWOON DE STAND VAN JE ZEILEN.” H Jackson Brown

Wat zeggen deelnemers?

  • “Door de training ben ik weer in contact gekomen met wat ik daadwerkelijk wil. Ik kan nu hoofd- van bijzaken onderscheiden. Dat geeft me rust en energie.” (Inge)
  • “De cursus heeft mijn innerlijk kompas weer herijkt en nu weet ik weer waar ik naar toe wil en hoe ik daar moet komen.”  (Hermien)
  • ” De training geeft mij handvatten om mijn eigen koers te bepalen en die zo nodig bij te stellen. Ik kom weer in contact met mijn diepste verlangens, doe daardoor zaken waar ik blij van word en daardoor krijg ik energie.” (Melanie)
  •  “De cursusleiders stralen rust en vertrouwen uit en creëren daardoor een veilige omgeving. Door de gerichte oefeningen krijg ik ruimte en inspiratie om aan mezelf te werken. Hierdoor kom ik weer in mijn energie.” (Francisca)

Programma van de training krachtige keuzes maken

De praktische training is verspreid over drie dagen en gaat in op vragen als: “wie ben ik, wat wil ik, wat doe ik en hoe doe ik dat?” We bieden een afwisselend, interactief en gevarieerd programma aan. De verschillende opdrachten en oefeningen dan je uit om te kijken naar je gedrag en je gedachten en overtuigingen en in hoeverre die helpend of belemmerend zijn. Immers zij zijn bepalend bij het maken van keuzes in je werk en leven en in het contact met anderen.

Verder sta je stil bij je drijfveren en wat je wezenlijk belangrijk vindt. Hierdoor wordt het je duidelijk waarom je handelt zoals je doet en als het niet bevalt gaan we kijken hoe je dat vanaf nu anders kunt gaan doen.

We gaan op zoek naar je passie en talent. Je onderzoekt hoe je deze concreet kunt maken in je werk en privéleven. Waar ben je moeiteloos briljant in? Je stelt persoonlijke doelen en maakt concreet hoe je je doelen stap voor stap gaat bereiken. Daarmee ga je meteen aan de slag.

Aanpak

We zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving zodat je open met elkaar in gesprek kunt. Naast een beknopt theoretisch kader zijn er veel gerichte oefeningen die je uitnodigen om vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar jezelf te kijken en keuzes te maken. Doordat we in kleine groepen met twee trainers werken is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en reflectie. Iedere deelnemer wordt gezien en uitgedaagd om met zichzelf aan de slag te gaan. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten. Wil je meer weten over ons en onze werkwijze klik dan op deze link.

Vrijblijvend persoonlijk advies over deze training

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Interesse in de training krachtige keuzes maken als dertiger?

Heb je interesse in deze training meld je dan aan. Wil je meer weten neem dan contact met ons op door te mailen, bellen of ons contactformulier in te vullen. We staan je graag te woord en hopen je binnenkort te ontmoeten.

Petri Elemans en Ad van Heijst

Voor wie?

Deze training is bestemd voor vrouwen en mannen rond de dertig die gericht op zoek willen gaan naar hun diepere drijfveren, normen en waarden. En op grond daarvan doelen willen stellen en keuzes willen maken die écht bij hen passen.

Praktisch

Aantal deelnemers

8 tot 12

Duur

3 dagen

Vorm

open inschrijving

Locatie

De Poort Groesbeek

Data

21 maart, 4 en 20 april 2023

Kosten open inschrijving

€ 695,- p.p.

 

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.