Communicatietrainingen (in contact met anderen)

Communicatietrainingen

(in contact met anderen)

Meer verbinding, betere gesprekken, meer effect

Communiceren is de verbinding met de ander aangaan. Om zo te achterhalen wat de ander bedoelt te zeggen. De boodschap die je overbrengt wanneer je met iemand in gesprek gaat, is immers véél meer dan de woorden alleen. Slechts 8% is wat je zegt, 37% is hoe je het zegt en je lichaamshouding bepaalt voor 55% hoe jouw “bericht” door de ander wordt begrepen. Wanneer je ook nog weet dat je geneigd bent om te willen horen en zien wat je graag wil zien, is het wel duidelijk hoe complex goed communiceren is.

Mensen die goed communiceren weten dat en houden daar rekening mee. Ze kijken zoveel mogelijk zonder oordeel en met inlevingsvermogen. In al onze communicatietrainingen is er aandacht voor al die aspecten. Het gaat altijd om verbinding maken en niet alleen te luisteren met je oren maar ook met de rest van je lijf. We hebben het dan over empathie zodat je elkaar echt kunt zien. Wanneer je verbonden bent, kun je weten wat de ander bedoelt te zeggen. Hierdoor kan hij zich ook openen zodat hij ook weet wat jij bedoelt.

Invalshoek bij al onze trainingen is altijd wat kun jij zélf doen om jouw communicatie te verbeteren? Wij geven je concrete, praktische handvatten die bij jou passen om betere gesprekken te voeren. Om het concreet te houden zijn onze trainingen opgebouwd rond een thema. Met door de cursisten ingebrachte voorbeelden gaan we in een veilige omgeving aan de slag. Belangrijk is dat je ervaart hoe je geneigd bent te communiceren.`vervolgens gaan we samen op zoek gaan naar hoe je dat met jouw mogelijkheden anders zou kunnen doen zodat het meer effect heeft. De dagelijkse praktijk is hierbij leidend.