Communicatietrainingen

(in contact met anderen)

Meer verbinding, betere gesprekken, meer effect

In onze communicatietrainingen geven we je handvatten om je contact met anderen te verbeteren. Communiceren is niets anders dan écht de verbinding met de ander aangaan. Om zo te achterhalen wat de ander bedoelt te zeggen. De boodschap die je overbrengt wanneer je met iemand in gesprek gaat, is immers véél meer dan de woorden alleen. Slechts 8% is wat je zegt, 37% is hoe je het zegt en je lichaamshouding bepaalt voor 55% hoe jouw “bericht” door de ander wordt begrepen. Wanneer je ook nog weet dat je geneigd bent om te willen horen en zien wat je graag wil zien, is het wel duidelijk hoe complex goed communiceren is. 

Leef je in, én laat je oordeel thuis!

Mensen die goed communiceren weten dat en houden daar rekening mee. Ze kijken zoveel mogelijk zonder oordeel en met inlevingsvermogen. In al onze communicatietrainingen is er aandacht voor die aspecten. Het gaat bij communicatie altijd om verbinding maken en achterhalen wat de ander precies wil. Dat is meer dan alleen luisteren met je oren. We hebben het dan over écht contact maken op alle niveaus (hoofd, hart en buik) met al je zintuigen. Als je zo contact maakt kan de ander zich ook openen voor jou zodat jullie beiden weten wat de ander bedoelt te zeggen. Het klinkt best spannend zo maar als je naar kinderen kijkt zie je dat het daar vanzelf gaat. De uitdaging is om dat weer op te pakken.

Wat kun jij leren in onze communicatietrainingen?

Invalshoek bij al onze trainingen is altijd wat kun jij zélf doen om jouw communicatie te verbeteren? Wij geven je concrete, praktische handvatten die bij jou passen om betere gesprekken te voeren. Om het concreet te houden zijn onze communicatietrainingen opgebouwd rond een thema. Met door de cursisten ingebrachte voorbeelden gaan we in een veilige omgeving aan de slag. Belangrijk is dat je ervaart hoe je geneigd bent te communiceren.`vervolgens gaan we samen op zoek gaan naar hoe je dat met jouw mogelijkheden anders zou kunnen doen zodat het meer effect heeft. De dagelijkse praktijk is hierbij leidend. 

error: Geen toestemming...