Training Persoonlijk Leiderschap: leef je mooiste leven

Neem de regie in eigen hand en leef je mooiste leven.


Wil jij de beste versie worden van jezelf? Heb je het gevoel druk te zijn met de waan van de dag en wil je liever vanuit eigen kracht keuzes maken? In onze training Persoonlijk Leiderschap zorgen we voor een veilige omgeving. Vervolgens dagen we jou en je medecursisten door middel van laagdrempelige opdrachten en oefeningen uit om op zoek te gaan naar je eigen drijfveren en beperkingen. De hoofdvragen zijn steeds: ” Waar word je vrolijk van of wat geeft jouw energie? Maar ook: “Waar heb je last van of wat kost je energie? Zodra dat duidelijk is, gaan we, zonder oordeel, creatief kijken naar wat je zelf kan doen om om je oude patronen los te laten zodat er meer tijd en ruimte overblijft om te doen waar je blij van wordt. Hierbij kijken we vanuit een positieve invalshoek naar jouw mogelijkheden.

Persoonlijk leiderschap gaat dus over vragen als: “Waar loop je warm voor? Waar wil je écht voor gaan, en waar krijg je energie van?” We laten je op een speelse manier, ontdekken dat hoe meer de keuzes die je maakt bij jou als persoon passen, hoe lekkerder je in je vel komt te zitten en hoe authentieker en krachtiger je overkomt bij anderen. We laten je ook zien dat je dit voor het grootste gedeelte zélf in de hand hebt.

In deze training reiken we je handvatten aan om dat voortaan anders te gaan doen. Je krijgt inzicht in je eigen denken en handelen. Je weet wie je bent, wat je wilt en straalt dat ook uit. Hierdoor kun je de keuzes maken die bij jou passen. Je komt hierdoor authentieker over en zal daardoor automatisch krachtiger gaan communiceren. Hierdoor word je meer gehoord en gezien door anderen.

Deze training is een mooie opstart om helder te krijgen wat je wilt. Echter dan ben je er vaak nog niet. Je moet het wel gaan doen! Daarom willen we je ook wijzen op onze 2-daagse training Zelfvertrouwen en Persoonlijke Effectiviteit die daar prima op aansluit. Als je echt met persoonlijk leiderschap aan de slag wilt is deze combinatie van vier dagen een echte aanrader!

Wat is Persoonlijk Leiderschap nu precies?

Persoonlijk Leiderschap is feitelijk niets anders dan dat je de regie neemt over je eigen leven en doet wat bij je past. Om dat effectief te kunnen doen moet je eerst de vragen: “Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?” voor jezelf op een rijtje hebben. Dat zijn best grote vragen waar je niet zomaar antwoord op hebt. Maar mochten ze regelmatig bij je op komen en wil je daar antwoord op dan is onze laagdrempelige training Persoonlijk Leiderschap wat voor jou. In een ontspannen, veilige setting gaan we gezamenlijk op zoek naar jouw antwoorden. De basis is dat je zicht krijgt op je eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Je weet wie je bent en voelt wat voor jou belangrijk is.

Persoonlijk Leiderschap gaat over bewustzijn, visie, drijfveren, creëren, strategie, helder en bewust communiceren én de wil om je ambities te verwezenlijken. Kortom, iemand met persoonlijk leiderschap staat sterk in zijn schoenen, omdat hij zélf richting geeft aan zijn leven. Hij geeft op een natuurlijke wijze aan wat hij wil en is zich bewust van zijn gedrag, overtuigingen en invloed. Hierdoor kan hij op een natuurlijke wijze met respect voor zijn omgeving opkomen voor zichzelf.

Na de training Persoonlijk Leiderschap:

 • Leef je met hernieuwde passie en energie.
 • Word je gehoord door anderen doordat je in staat bent helder en open te communiceren over jouw belangen en prioriteiten.
 • Heb je een eigen mening.
 • Weet je welke keuzes bij jou passen en hoe je dit kan communiceren naar anderen.
 • Heb je daarnaast ook oog en oor voor wat anderen beweegt en inspireert.
 • Sta je open voor de belangen van anderen en bent daardoor in staat ondersteunend te zijn.
 • Heb je inzicht in je eigen denken en handelen.

Vrijblijvend persoonlijk advies over deze training

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail, Skype of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom. Wanneer je deze training liever individueel volgt in de vorm van een coachtraject dan ben je ook van harte welkom voor het makken van een afspraak.

Dit zeggen cursisten over de training Persoonlijk Leiderschap

 • “Door de training persoonlijk leiderschap ben ik weer in contact gekomen met wat ik daadwerkelijk wil. Ik kan nu hoofd- van bijzaken onderscheiden. Dat geeft me rust en energie en daardoor ben ik effectiever bezig.” (Mia)
 • “De cursus heeft mijn innerlijk kompas weer herijkt. Nu weet ik weer waar ik naar toe wil en hoe ik daar moet komen.” (Ingeborg)
 • “De training persoonlijk leiderschap geeft mij handvatten om mijn eigen koers te bepalen en die zo nodig bij te stellen.” (Jacqueline)
 • ” Ik kom weer in contact met mijn diepste verlangens, doe daardoor zaken waar ik blij van word en daardoor krijg ik weer meer energie.” (Angela)
 • “De cursusleidsters stralen rust en vertrouwen uit en creëren daardoor een veilige omgeving. Door de gerichte oefeningen krijg ik de ruimte en inspiratie om aan mezelf te werken. Hierdoor kom ik weer in mijn energie.” (Henk)

Programma

De training persoonlijk leiderschap is verspreid over twee dagen en gaat dieper in op vragen als: “Wie ben ik, wat wil ik, wat doe ik en hoe bereik ik mijn doelen?” Door de opdrachten en oefeningen die je doet met je medecursisten krijg je inzicht in jouw gedrag. Vervolgens achterhaal je de gedachten en overtuigingen die bepalend zijn in je werk/leven en in de samenwerking met anderen. Hoe communiceer je en maak je anderen duidelijk wat je werkelijk wilt.

Verder staan we stil bij jouw drijfveren en wat jij wezenlijk belangrijk vindt. Het wordt je zo duidelijk waarom je handelt zoals je nu handelt. Ook leer je hoe je dat vanaf nu anders zou kunnen doen. Je (her) ontdekt je passie en talent en leert hoe je deze concreet kunt maken in je werk en privéleven. Ook stel je persoonlijke doelen en gaat daar mee aan de slag. Deze training sluit mooi aan op de training Zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit waar je leert hoe je dat vanaf nu anders zou kunnen doen.

De aanpak van onze training

De basis van al onze trainingen zijn de 4 V’s. Deze staan voor veiligheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding. Wij zorgen voor een veilige omgeving waar vertrouwen in elkaar is en iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf maar ook voor het groepsproces zodat er verbinding met elkaar ontstaat. In deze omgeving bieden wij een praktisch, activerend en gevarieerd programma aan. Naast een beperkt theoretisch kader zijn er vooral veel ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten. Deze nodigen je uit om vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf te kijken. In deze omgeving, waar zeker ook ruimte is voor humor, kijk je waar je nu staat en maakt vervolgens keuzes waar je naar toe wil. Door de kleine groep en de twee trainers is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en reflectie. Je wordt gezien en gestimuleerd om met jezelf aan de slag te gaan.

We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten. Wil je meer weten hoe wij persoonlijk leiderschap zien lees dan onze publicatie daar over.

Voor wie?

De training persoonlijk leiderschap is bestemd voor iedereen die het gevoel heeft niet verder te komen en zich verder wil ontwikkelen.

Praktisch

8 tot 12 deelnemers

Duur

2 dagen, uit te breiden met 2 dagen zelfvertrouwen en persoonlijke Effectiviteit

Vorm

Deze training wordt gegeven in een kleine groep door twee trainers.

Locatie

Conferentieoord De Poort in Groesbeek.

Data

17 februari en 10 maart 2022 (uitbreiding 31 maart en 14 april)
6 en 20 oktober 2022 (uitbreiding 24 november en 8 december)

Kosten

€ 525,- p.p. voor 2 dagen. Uitbreiding € 995,- p.p. voor 4 dagen.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

De training persoonlijk leiderschap van HEEL opleidingen is een aanrader

Rated 5 out of 5
12 november 2019

Deze training heeft me veel gebracht. Achteraf bleek ik op een dood punt te zitten. Toen de cursusleiding me bij een oefening vroeg wat ik wilde kwam er niets meer naar boven en dat benauwde me. Immers als je niets meer te wensen hebt dan ben je klaar dacht ik. Gelukkig kwam ik door de cursus weer in contact met wat ik graag zou willen. Ik voel me weer vol energie en heb wel zin om ergens voor te gaan. De training heeft me verder gebracht. Waarvoor dank.

A.V.H.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.