Training Persoonlijk Leiderschap: leef je mooiste leven

Neem de regie in eigen hand en leef je mooiste leven.


Wil jij de beste versie worden van jezelf? Heb je het gevoel druk te zijn met de waan van de dag en wil je liever vanuit eigen kracht keuzes maken? In onze training Persoonlijk Leiderschap dagen we jou en je medecursisten uit om op zoek te gaan naar jouw drijfveren en hoe je daar echt voor kunt kiezen. Je gaat op zoek naar jezelf en leert je oude patronen waar je last van hebt, los te laten. Persoonlijk leiderschap gaat over vragen als: “Waar loop je warm voor? Waar wil je écht voor gaan, en waar krijg je energie van?” We laten je, op een speelse manier, ontdekken dat hoe meer de keuzes die je maakt bij jou als persoon passen, hoe lekkerder je in je vel komt te zitten en hoe authentieker en krachtiger je over komt bij anderen.

We laten je ook zien dat je dat voor het grootste gedeelte zelf in de hand hebt. In onze training geven we je handvatten om dat voortaan anders te gaan doen. Je krijgt inzicht in je eigen denken en handelen. Je weet wie je bent, wat je wilt en straalt dat ook uit. Hierdoor kun je de keuzes maken die bij jou passen. Je komt hierdoor authentieker over en zal daardoor automatisch krachtiger gaan communiceren. Hierdoor word je meer gehoord en gezien door anderen.

Wat is Persoonlijk Leiderschap nu precies?

Persoonlijk Leiderschap is feitelijk niets anders dan dat je de regie neemt over je eigen leven en doet wat bij je past. Om dat effectief te kunnen doen moet je eerst de vragen: “Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?” voor jezelf op een rijtje hebben. Dat zijn best grote vragen waar je niet zomaar antwoord op hebt. Maar mochten ze regelmatig bij je op komen en wil je daar antwoord op dan is onze laagdrempelige training Persoonlijk Leiderschap wat voor jou. In een ontspannen, veilige setting gaan we gezamenlijk op zoek naar jouw antwoorden. De basis is dat je zicht krijgt op je eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Je weet wie je bent en voelt wat voor jou belangrijk is.

Persoonlijk Leiderschap gaat over bewustzijn, visie, drijfveren, creëren, strategie, helder en bewust communiceren én de wil om je ambities te verwezenlijken. Kortom, iemand met persoonlijk leiderschap staat sterk in zijn schoenen, omdat hij richting weet te geven aan zijn leven. Hij is zich bewust van zijn gedrag, overtuigingen en invloed. Hierdoor kan hij op een natuurlijke wijze met respect voor zijn omgeving opkomen voor zichzelf.

Na de training Persoonlijk Leiderschap:

 • Ben je persoonlijk effectiever en leef je met hernieuwde passie en energie
 • Word je gehoord door anderen doordat je in staat bent helder en open te communiceren over jouw belangen en prioriteiten
 • Ga je moeilijke beslissingen niet uit de weg, heb je een eigen mening en durft verantwoorde risico’s te nemen.
 • Kun je de keuzes maken die bij jou passen
 • Heb je daarnaast ook oog en oor voor wat anderen beweegt en inspireert
 • Sta je open voor de belangen van anderen en bent daardoor in staat ondersteunend te zijn
 • Heb je inzicht in je eigen denken en handelen

Vrijblijvend persoonlijk advies over deze training

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom. Wanneer je deze training liever individueel volgt in de vorm van een coachtraject dan ben je van harte welkom voor het makken van een afspraak.

Dit zeggen cursisten over de training Persoonlijk Leiderschap

 • “Door de training persoonlijk leiderschap ben ik weer in contact gekomen met wat ik daadwerkelijk wil. Ik kan nu hoofd- van bijzaken onderscheiden. Dat geeft me rust en energie en daardoor ben ik effectiever bezig.” (Mia)
 • “De cursus heeft mijn innerlijk kompas weer herijkt. Nu weet ik weer waar ik naar toe wil en hoe ik daar moet komen.” (Ingeborg)
 • “De training persoonlijk leiderschap geeft mij handvatten om mijn eigen koers te bepalen en die zo nodig bij te stellen.” (Jacqueline)
 • ” Ik kom weer in contact met mijn diepste verlangens, doe daardoor zaken waar ik blij van word en daardoor krijg ik weer meer energie.” (Angela)
 • “De cursusleidsters stralen rust en vertrouwen uit en creëren daardoor een veilige omgeving. Door de gerichte oefeningen krijg ik de ruimte en inspiratie om aan mezelf te werken. Hierdoor kom ik weer in mijn energie.” (Henk)

Programma

De training persoonlijk leiderschap is verspreid over drie dagen en gaat dieper in op vragen als: “Wie ben ik, wat wil ik, wat doe ik en hoe bereik ik mijn doelen?” Je krijgt inzicht in jouw gedrag en de gedachten en overtuigingen die bepalend zijn in je werk/leven en in de samenwerking met anderen. Hoe communiceer je en maak je anderen duidelijk wat je werkelijk wilt. Verder staan we stil bij jouw drijfveren en wat jij wezenlijk belangrijk vindt. Het wordt je zo duidelijk waarom je handelt zoals je nu handelt. Ook leer je hoe je dat vanaf nu anders zou kunnen doen. Je (her) ontdekt je passie en talent en leert hoe je deze concreet kunt maken in je werk en privéleven. Ook stel je persoonlijke doelen en gaat daarmee concreet aan de slag.

De aanpak van onze training

Wij bieden een praktisch, activerend en gevarieerd programma aan. Naast een beperkt theoretisch kader zijn er veel ervaringsgerichte oefeningen. Deze nodigen je uit om vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf te kijken. In een veilige omgeving, waar zeker ook ruimte is voor humor, kijk je waar je nu staat en maakt keuzes. Door de kleine groep en de twee trainers is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en reflectie. Je wordt gezien en uitgedaagd om met jezelf aan de slag te gaan.

We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten. Wil je meer weten hoe wij persoonlijk leiderschap zien lees dan onze publicatie daar over.

Voor wie?

De training persoonlijk leiderschap is bestemd voor mensen die zich verder willen ontwikkelen.

Praktisch

8 tot 12 deelnemers

Duur

3 dagen

Vorm

Deze training wordt gegeven in een kleine groep door twee trainers.

Locatie

Conferentieoord De Poort in Groesbeek.

Data

Najaar: 28 september, 12 oktober en 2 november

Kosten

€ 795,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

De training persoonlijk leiderschap van HEEL opleidingen is een aanrader

Rated 5 out of 5
12 november 2019

Deze training heeft me veel gebracht. Achteraf bleek ik op een dood punt te zitten. Toen de cursusleiding me bij een oefening vroeg wat ik wilde kwam er niets meer naar boven en dat benauwde me. Immers als je niets meer te wensen hebt dan ben je klaar dacht ik. Gelukkig kwam ik door de cursus weer in contact met wat ik graag zou willen. Ik voel me weer vol energie en heb wel zin om ergens voor te gaan. De training heeft me verder gebracht. Waarvoor dank.

A.V.H.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.