man op berg succes

Persoonlijk Leiderschap

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?

Dat zijn best grote vragen waar je niet zomaar antwoord op hebt. Maar mochten ze regelmatig bij je op komen en wil je daar antwoord op dan is deze training wat voor jou. In een ontspannen, veilige setting gaan we gezamenlijk op zoek naar jouw antwoorden. De basis is dat je zicht krijgt op je eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Je weet wie je bent en voelt wat voor jou belangrijk is. Bewustwording is hierbij een sleutelwoord. Je gaat moeilijke beslissingen niet uit de weg, hebt een eigen mening en durft verantwoorde risico’s te nemen. Persoonlijk leiderschap gaat over bewustzijn, visie, drijfveren, creëren, strategie, helder en bewust communiceren en de wil om je ambities te verwezenlijken. Kortom, iemand met persoonlijk leiderschap staat sterk in zijn schoenen, omdat hij richting weet te geven aan zijn leven. Hij is zich bewust van zijn gedrag, overtuigingen en invloed.

 

Na de training Persoonlijk Leiderschap:

 • Ben je persoonlijk effectiever en leef je met hernieuwde passie en energie
 • Heb je inzicht in je eigen denken en handelen
 • Kun je helder en open communiceren over jouw belangen en prioriteiten
 • Heb je daarnaast ook oog en oor voor wat anderen beweegt en inspireert
 • Staat je open voor de belangen van anderen en bent daardoor in staat ondersteunend te zijn
 • Laat je persoonlijk leiderschap en proactief gedrag zien
 • Voelt je je medeverantwoordelijk en deel van het geheel.

 

Vrijblijvend persoonlijk advies over de training 

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Dit zeggen cursisten over de training Persoonlijk leiderschap 

 • “Door de training persoonlijk leiderschap ben ik weer in contact gekomen met wat ik daadwerkelijk wil. Ik kan nu hoofd- van bijzaken onderscheiden. Dat geeft me rust en energie en daardoor ben ik effectiever bezig.” (Mia)
 • “De cursus heeft mijn innerlijk kompas weer herijkt. Nu weet ik weer waar ik naar toe wil en hoe ik daar moet komen.” (Ingeborg)
 • “De training persoonlijk leiderschap geeft mij handvatten om mijn eigen koers te bepalen en die zo nodig bij te stellen.” (Jacqueline)
 • ” Ik kom weer in contact met mijn diepste verlangens, doe daardoor zaken waar ik blij van word en daardoor krijg ik weer meer energie.” (Angela)
 • “De cursusleidsters stralen rust en vertrouwen uit en creëren daardoor een veilige omgeving. Door de gerichte oefeningen krijg ik ruimte en inspiratie om aan mezelf te werken. Hierdoor kom ik weer in mijn energie.” (Henk)

 

Programma

De training persoonlijk leiderschap is verspreid over vier dagen en gaat dieper in op vragen als: “Wie ben ik, wat wil ik, wat doe ik en hoe doe ik dat?” Je krijgt inzicht in jouw gedrag en de gedachten en overtuigingen die bepalend zijn in je werk/leven en in de samenwerking met anderen. Verder staan we stil bij jouw drijfveren en wat je wezenlijk belangrijk vindt. Het wordt je zo duidelijk waarom je handelt zoals je nu handelt en je leert hoe je dat vanaf nu anders kunt gaan doen. Je (her) ontdekt je passie en talent en leert hoe je deze concreet kunt maken in je werk en privéleven. Ook stel je persoonlijke doelen en gaat daarmee concreet aan de slag. Kortom je bent op weg naar verantwoordelijkheid door een proactieve houding en verbinding.

Aanpak van de training persoonlijk leiderschap

Naast een beperkt theoretisch kader zijn er veel gerichte oefeningen die de deelnemers uitnodigen om vanuit verschillende invalshoeken kritisch naar zichzelf te kijken en keuzes te maken. Er is voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en reflectie. Iedere deelnemer wordt gezien en uitgedaagd om met zichzelf aan de slag te gaan. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten. Wil je meer weten hoe wij persoonlijk leiderschap zien lees dan onze publicatie daar over. 

Voor wie?

De training persoonlijk leiderschap is bestemd voor mensen die zich communicatief en sociaal willen ontwikkelen en door zelfreflectie willen groeien.

Praktisch

8 tot 12 deelnemers

Duur

4 dagen om de 14 dagen

Vorm

Deze training wordt gegeven door twee trainers.

Locatie

Conferentieoord De Poort in Groesbeek

Data

Voorjaar 2019 = VOL:  14 en 28 mei, 11 juni en 2 juli.
Najaar 2019: 15 en 29 november, 13 december en 10 januari.

Kosten open inschrijving

€ 895,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.