Training Persoonlijk Leiderschap: leef je eigen leven

Neem de regie in eigen hand en leef je mooiste leven.

Waar gaat onze training persoonlijk leiderschap nu over?

Herken je dat?

 • Vraag je jezelf wel eens af, waar je ‘het’ allemaal voor doet?
 • of heb je wel eens het gevoel dat je de hoofdrol speelt in de verkeerde film?
 • of het gevoel vooral druk te zijn met iets dat niet werkelijk belangrijk is voor je?
 • of ben je regelmatig doodmoe ’s avonds, zonder dat je weet waardoor het komt?

Dan is het tijd om nu pas op de plaats te maken, de regie van je eigen leven weer terug te pakken en te bedenken wat je anders zou kunnen en willen doen. Onze training persoonlijk leiderschap helpt je hierbij op weg!

Persoonlijk leiderschap is keuzes maken!

In onze training persoonlijk leiderschap kijk je opnieuw naar de keuzes die je geneigd bent te maken. Om vervolgens te kijken of deze (nog) opleveren wat je graag zou willen. Om vervolgens te onderzoeken wat je anders zou willen doen en daarmee aan de slag te gaan. Zodat jij de versie van jezelf wordt, waar jezelf het meest vrolijk van.

Dan gaat het dus over vragen als: “Waar loop je warm voor? Waar wil je écht voor gaan, en waar krijg je energie van?” Maar ook welke keuzes ben je geneigd te maken? We laten je op een speelse manier, ontdekken dat hoe meer je keuzes bij jou passen, hoe lekkerder je in je vel zit en hoe authentieker en krachtiger je overkomt bij anderen. We laten je ook zien en ervaren dat je dit voor het grootste gedeelte zélf in de hand hebt.

Hoe ziet onze training persoonlijk leiderschap eruit?

In een veilige omgeving dagen we jou en je medecursisten d.m.v. laagdrempelige opdrachten en oefeningen uit om op zoek te gaan naar je drijfveren en beperkingen. De hoofdvragen zijn steeds: ” Waar word je vrolijk van of wat geeft jouw energie? Maar ook: “Waar heb je last van of wat kost je energie? Zodra dat duidelijk is, gaan we, zonder oordeel, creatief kijken naar wat je zelf kan doen om je oude patronen los te laten zodat er meer tijd en ruimte overblijft om te doen waar je blij van wordt. Hierbij kijken we vanuit een positieve invalshoek naar jouw mogelijkheden.

Daarbij reiken we je handvatten aan om dat voortaan anders te gaan doen. Je krijgt inzicht in je eigen denken en handelen. Je weet wie je bent, wat je wilt en straalt dat ook uit. Hierdoor kun je de keuzes maken die bij jou passen. Je komt hierdoor authentieker over en zal daardoor automatisch krachtiger gaan communiceren. Hierdoor word je meer gehoord en gezien door anderen.

Persoonlijk leiderschap en zelfvertrouwen

Deze training is een mooie opstart om helder te krijgen wat je wilt. Echter dan ben je er vaak nog niet. Je moet het wel gaan doen! Daarom willen we je ook wijzen op onze 2-daagse training Zelfvertrouwen en Persoonlijke Effectiviteit die daar prima op aansluit. Als je echt met persoonlijk leiderschap aan de slag wilt, is deze combinatie van vier dagen een echte aanrader! Daarom bieden we deze training ook als een geheel gratis van 4 dagen aan voor het stapbudget. Dat betekent dat er geen kosten in rekening worden gebracht als je via stap komt.

Ben je hierin geïnteresseerd? Lees dan de informatie over het aanvragen van je stap subsidie en geef je gegevens door!

Wat is Persoonlijk Leiderschap nu precies?

Persoonlijk Leiderschap gaat over bewustzijn, visie, drijfveren, creëren, strategie, helder en bewust communiceren én de wil om je ambities te verwezenlijken. Kortom, iemand met persoonlijk leiderschap staat sterk in zijn schoenen, omdat hij zélf richting geeft aan zijn leven. Hij geeft op een natuurlijke wijze aan wat hij wil en is zich bewust van zijn gedrag, overtuigingen en invloed. Hierdoor kan hij op een natuurlijke wijze met respect voor zijn omgeving opkomen voor zichzelf.

Persoonlijk Leiderschap is feitelijk niets anders dan dat je de regie neemt over je eigen leven en doet wat bij je past. Om dat effectief te kunnen doen, moet je eerst de vragen: “Wat wil ik? Wat kan ik? of Wie wil ik zijn?” voor jezelf op een rijtje hebben. Dat zijn best grote vragen waar je niet zomaar antwoord op hebt. Maar mochten ze regelmatig bij je op komen en wil je daar antwoord op dan is deze laagdrempelige training wat voor jou. In een ontspannen, veilige setting gaan we gezamenlijk op zoek naar jouw antwoorden. De basis is dat je zicht krijgt op je eigen kwaliteiten en aandachtspunten. Je weet wie je bent en voelt wat voor jou belangrijk is.

Na de training:

 • Leef je met hernieuwde passie en energie.
 • Word je gehoord door anderen doordat je in staat bent helder en open te communiceren over jouw belangen en prioriteiten.
 • Heb je een eigen mening.
 • Weet je welke keuzes bij jou passen en hoe je dit kan communiceren naar anderen.
 • Heb je daarnaast ook oog en oor voor wat anderen beweegt en inspireert.
 • Sta je open voor de belangen van anderen en bent daardoor in staat ondersteunend te zijn.
 • Heb je inzicht in je eigen denken en handelen.

Dit zeggen cursisten over de training Persoonlijk Leiderschap

 • “Door de training persoonlijk leiderschap weet ik heel zuiver wat ik daadwerkelijk wil. Ik kan nu hoofd- van bijzaken onderscheiden. Dat geeft me rust en energie en daardoor ben ik effectiever bezig.” (Mia)
 • “Door de cursus weet ik weer waar ik blij van wordt en hoe ik daar moet komen.” (Ingeborg)
 • “De training persoonlijk leiderschap geeft mij handvatten om mijn eigen koers te bepalen, in actie te komen en de koers zo nodig bij te stellen.” (Jacqueline)
 • ” Ik weet weer wat ik werkelijk wil. Doe daardoor zaken waar ik blij van word en daardoor krijg ik weer meer energie.” (Angela)
 • “De cursusleidsters stralen rust en vertrouwen uit en creëren daardoor een veilige omgeving. Door de gerichte oefeningen krijg ik de ruimte en inspiratie om aan mezelf te werken. Hierdoor kom ik weer in mijn energie.” (Henk)

Programma

De training persoonlijk leiderschap is verspreid over twee dagen en gaat dieper in op vragen als: “Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, wat doe ik en hoe bereik ik mijn doelen?” Door de opdrachten en oefeningen die je doet met je medecursisten krijg je inzicht in jouw gedrag. Vervolgens achterhaal je de gedachten en overtuigingen die bepalend zijn in je werk/leven en in de samenwerking met anderen. Hoe communiceer je en maak je anderen duidelijk wat je werkelijk wilt.

Verder staan we stil bij jouw drijfveren en wat jij wezenlijk belangrijk vindt. Het wordt je zo duidelijk waarom je handelt zoals je nu handelt en wat je eventueel anders zou kunnen doen. Je (her) ontdekt je passie en talent en leert hoe je deze concreet kunt maken in je werk en privéleven. Ook stel je persoonlijke doelen en gaat daarmee aan de slag. Deze training sluit mooi aan op de training Zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit waar je leert hoe je dat vanaf nu anders zou kunnen doen.

De aanpak van onze training

De basis van al onze trainingen zijn de 4 V’s. Deze staan voor veiligheid, verantwoordelijkheid, vertrouwen en verbinding. Wij zorgen voor een veilige omgeving waar vertrouwen in elkaar is en iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf maar ook voor het groepsproces zodat er verbinding met elkaar ontstaat. In deze omgeving bieden wij een praktisch, activerend en gevarieerd programma aan. Naast een beperkt theoretisch kader zijn er vooral veel ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten. Deze nodigen je uit om vanuit verschillende invalshoeken naar jezelf te kijken. In deze omgeving, waar zeker ook ruimte is voor humor, kijk je waar je nu staat en maakt vervolgens keuzes waar je naar toe wil. Door de kleine groep en de twee trainers is er voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en reflectie. Je wordt gezien en gestimuleerd om met jezelf aan de slag te gaan.

We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten. Wil je meer weten hoe wij persoonlijk leiderschap zien lees dan onze publicatie daarover.

Vrijblijvend persoonlijk advies over onze training

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen. Ook als je een keer vrijblijvend wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom. Wanneer je deze training liever individueel volgt in de vorm van een coachtraject dan ben je ook van harte welkom voor het makken van een afspraak.

Nb: Deze training is goed te combineren met andere trainingen die we in het kader van duurzaam communiceren aanbieden.

Voor wie?

De training persoonlijk leiderschap is bestemd voor iedereen die bereid is kritisch naar zichzelf te kijken en zich verder wil ontwikkelen.

Praktisch

8 tot 14 deelnemers

Duur

2 dagen, uit te breiden met 2 dagen zelfvertrouwen en persoonlijke Effectiviteit

4 dagen met stapsubsidie.

Vorm

Deze training wordt gegeven in een kleine groep door twee trainers.

Locatie

Conferentieoord De Poort in Groesbeek.

Data

7 en 28 maart 2023 (uitbreiding 18 april en 9 mei 2023).
21 april en 12 mei 2023 (uitbreiding 16 en 30 juni 2023)
12 en 26 september 2023 (uitbreiding 10 en 31 oktober 2023)

Schrijf je nu hiervoor in en maak gebruik van je stapbudget.

Kosten

€ 525,- p.p. voor 2 dagen. Uitbreiding € 995,- p.p. voor 4 dagen (NB: Indien stapbudget gratis).

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Mooie inzichten

Rated 5 out of 5
15 september 2022

Veel over de communicatie met mezelf geleerd. Wat een eyeopener deze training. Heb er veel aan gehad en nu in de praktijk ermee aan de slag.

S.F.

De training persoonlijk leiderschap van HEEL opleidingen is een aanrader

Rated 5 out of 5
12 november 2019

Deze training heeft me veel gebracht. Achteraf bleek ik op een dood punt te zitten. Toen de cursusleiding me bij een oefening vroeg wat ik wilde kwam er niets meer naar boven en dat benauwde me. Immers als je niets meer te wensen hebt dan ben je klaar dacht ik. Gelukkig kwam ik door de cursus weer in contact met wat ik graag zou willen. Ik voel me weer vol energie en heb wel zin om ergens voor te gaan. De training heeft me verder gebracht. Waarvoor dank.

A.V.H.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.