GRATIS kennismakingsgesprek!

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ontdek wat wij voor jou of jouw team kunnen betekenen...

Waarom HEEL opleidingen?

Wij, Petri Elemans en Ad van Heijst, hebben elkaar gevonden op het thema persoonlijke ontwikkeling. Er was gelijk een klik. We beseften dat we aanvullend zijn en samen wat bijzonders te bieden hebben. Daarom besloten om onze krachten te bundelen en samen HEEL opleidingen op te richten om zo communicatietrainingen te gaan geven en te gaan coachen. Ons aandachtspunt hierbij is begeleiding op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ad over Petri. ” Petri heeft een perfecte timing en stelt heel vaak op precies het juiste moment de juiste vraag. Daarnaast kan ze met volle en oprechte aandacht, zonder oordeel, naar mensen luisteren. Hierdoor “openen” mensen zich en voelen zich uitgenodigd om in contact te komen met hun diepste wensen. Dit levert hele mooie inzichten op”. Petri over Ad. “Ad is respectvol en geeft mensen een warm welkom gevoel. Door zichzelf kwetsbaar op te stellen en uit te gaan van vertrouwen en positiviteit ontstaat er snel een veilige omgeving. Ad ziet verbanden, kan snel schakelen en is in staat om lastige zaken op een luchtige wijze bespreekbaar te maken.” 

Delen van onze kennis en kunde.

We hebben beiden flink geïnvesteerd in onze eigen persoonlijke groei, doen dat nog steeds en vinden het fijn om met HEEL opleidingen onze kennis en ervaringen te delen. Centraal in ons werk staat steeds de communicatie tussen mensen. Die communicatie boeit ons omdat iedereen daar de hele dag mee bezig is. Toch merken we dat het vaak best lastig is om precies over te brengen wat je bedoelt te zeggen. Ook ons overkomt het ook nog wel eens dat we in een gesprek met anderen niet bereiken wat we willen. Ondanks dat we in onze ogen toch heel duidelijk zijn geweest?

Ook wij leren nog elke dag en die kennis willen we graag delen! We zijn er van overtuigd dat het voor bijna iedereen mogelijk is om effectiever te communiceren. Dat brengen we met veel plezier over. Wij merken dat mensen vrolijk worden als ze zich gezien en gehoord voelen zodat ze hun persoonlijke kwaliteiten ongeremd kunnen inzetten. Als dat zo is, is er verbinding, voelen mensen zich “HEEL” en stralen ze energie uit.

We zien mensen als één geheel en mede daarom hebben we gekozen voor de naam HEEL opleidingen. Onze missie is het begeleiden van mensen bij hun ontwikkeling op hun eigen pad. We gaan samen op zoek naar wat ze nodig hebben en naar wat er bij hen past. Het ontroert ons elke keer weer wanneer we onze cursisten een stap zien doen in hun persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven er in dat wanneer mensen in hun kracht zitten en dingen doen waar ze blij van worden, alles weer gaat stromen.

Hoe krijg je weer energie?

Wij merken steeds vaker dat mensen zichzelf door de hoeveelheid prikkels voor een deel kwijtraken. Hierdoor komen ze dan niet meer bij hun gevoel en weten vervolgens geen contact meer te maken met waar ze nu echt warm voor lopen. Het gevolg hiervan is dat ze van hot naar her lopen, de hypes en trends volgen en hierdoor steeds ongelukkiger worden. Hierdoor zijn ze niet tevreden met zichzelf en hun leefomgeving, zien belemmeringen en voelen zich vastzitten. De oplossing zit erin dat ze op zoek gaan naar wat hen echt blij maakt. Dat geeft energie. Om vervolgens uit te zoeken wat er concreet moet gebeuren om die energie weer te laten stromen? Wij vinden het fijn om mensen op die zoektocht te begeleiden.

Wanneer mensen na een teamtraining, communicatie training of coachgesprek op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zichzelf weer vinden zodat ze opgelucht verder kunnen, geeft ons dat een goed gevoel. Dat is de reden dat we HEEL opleidingen hebben opgericht en dat wij dit werk doen. Ons doel is om mensen en organisaties weer wat meer in hun energie te krijgen zodat ze vrolijker worden en de wereld wat meer gaat stralen.

Petri Elemans afbeelding
Trainers & Coaches

Petri Elemans coach en trainer

Petri Elemans is een echte verbinder. Ze voelt feilloos aan of er wel of geen sprake is van contact. Dat kan zijn contact met jezelf (klopt het, is het congruent wat je uitstraalt) of contact tussen mensen onderling. Petri is haar loopbaan begonnen als opleidingsadviseur voor het onderwijs. Zij heeft toen veel ervaring opgedaan

Lees verder...
ad van heijst afbeelding lachend
Trainers & Coaches

Ad van Heijst trainer en coach

Ad van Heijst is in staat om snel voor een veilige omgeving te zorgen. Door zichzelf open te stellen nodigt hij anderen uit om dat ook te doen. Ad heeft sociale wetenschappen gestudeerd aan de Radboud Universiteit en is gestart als docent aan de HAS in Den Bosch. Daarna heeft hij een tiental jaar

Lees verder...

Wat willen we met onze begeleiding bereiken?

Onze begeleiding is er op gericht om daadwerkelijk te komen tot blijvende gedragsverandering. Wij richten ons op mensen die tegen hun eigen grenzen aan lopen. Van hen wordt verwacht dat ze hun gedrag aanpassen omdat de omstandigheden veranderd zijn, maar ze weten vaak niet hoe ze dit moeten aanpakken. Het uitgangspunt van onze begeleiding is dat we onze deelnemers concrete handvatten geven om het gedrag waar zij en hun omgeving last van hebben, blijvend te verbeteren. En om het geleerde daadwerkelijk toe te passen. Dat is onze focus.

Hoe werken wij?

In onze begeleiding creëren we een veilige omgeving zodat je in alle rust kunt experimenteren. We geloven in ervaringsgericht leren en laten je ervaren wat je nu doet en wat voor een effect dat heeft. We kijken naar wat goed gaat en gaan met jou op zoek naar wat je, door gewoon jezelf te blijven, anders zou kunnen doen. De rode draad is steeds dat we je leren om in contact te komen en verbinding te leggen. Hierbij is persoonlijke aandacht hét belangrijkste aspect van onze begeleiding. Daarom werken we als regel met kleine groepen én met twee trainers. Op basis van persoonlijk contact, stimuleren we je om kritisch naar je eigen gedrag te kijken en keuzes te maken die bij jou als persoon passen. In een veilige omgeving doen we gerichte oefeningen gebaseerd op de door jou ingebrachte thema’s en dringen zo door tot de kern waar het werkelijk om gaat. Hierdoor treedt er een bewustwordingsproces op en wordt duidelijk wat je volgende stap is.

Hoe beklijft het?

Ander gedrag vraagt om vlieguren maken. Daarom is het handig dat je met het geleerde aan de slag gaat en dat het nieuwe op de agenda blijft. De praktijk leert dat het vaak nuttig is dat er na de training intervisie-groepen ingericht worden om de focus op de ontwikkeling te houden. Hiermee wordt een eventuele terugval voorkomen. Wanneer nodig kunnen we op verzoek deze intervisie opzetten en de start daarvan begeleiden. Ook is het mogelijk om als je daar behoefte aan hebt je verder te coachen.

HEELmodel infographic Herkennen Erkennen Exploreren Leren
HEEL opleidingen

Het HEELmodel; Leren volgens HEEL

Leren is een natuurlijk proces! Als je jong of onbevangen bent, gaat leren vanzelf. Zo zien we kinderen spelenderwijs zaken oppikken. Ze zijn nieuwsgierig, gaan op ontdekkingstocht en proberen zaken uit. Door gewoon te doen ontdekken ze wat wel en niet werkt. Wat werkt proberen ze de volgende keer weer. En als iets niet gaat zoals ze willen, proberen ze iets anders. Echter als je wat ouder wordt, is dat spelenderwijs leren niet

Lees verder...
afbeelding verbinding HEEL
HEEL opleidingen

Verbinding de sleutel voor communicatie

Het  plaatje illustreert hoe wij verbinding en contact tussen mensen zien. Wat ons betreft is er alleen écht contact tussen mensen wanneer ze op alle drie niveaus met elkaar communiceren. Sterker nog een boodschap komt alleen goed over als al die niveau met elkaar op een lijn zitten. Dan klopt alles en is het congruent. Met name in teams waar collega’s erg van elkaar afhankelijk zijn, is dat essentieel. Maar ook als er

Lees verder...

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review over ons achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.