Leergang: Coachen van collega’s

Coachen van collega’s is vaak best complex, maar ook heel leuk! Tenminste als je precies weet wat je moet doen. Als ervaren coaches hebben we inmiddels een berg met ervaring en die willen we graag delen. Daarom hebben we deze praktische leergang ontwikkeld, waar we je de benodigde basisvaardigheden van een coach aanleren. Hiermee heb je voldoende in huis om aan de slag te gaan. Onze leergang wordt door onze cursisten, veelal beginnende coaches maar ook mensen die op een andere wijze mensen mogen begeleiden, heel hoog gewaardeerd. Wil je wat doen met je coachvaardigheden? Lees dan verder.

Coachen van collega’s is soms best een hele uitdaging!

Je mag iemand coachen/begeleiden. Je gaat in gesprek, vertelt precies wat ie moet doen, de ander knikt braaf ja en toch ….. heeft het niet het gewenste effect. Dan is coachen van collega’s geen feest. Misschien is het dan tijd om eens te kijken naar hoe je je coachingsvaardigheden en gesprekstechnieken nu inzet en wat je zélf kunt doen om deze te verfijnen.

Het begeleiden en coachen van collega’s blijkt in de praktijk vaak lastiger dan gedacht. Regelmatig levert de begeleiding niet het gewenste resultaat op of leidt soms zelfs tot teleurstellingen en/of verstoorde relaties. Dit komt doordat er in de rol van “interne coach”/hulpvaardige collega meer zaken om de hoek komen kijken die je coachingstraject beïnvloeden dan je in eerste instantie zou verwachten. Wanneer je die stuk voor stuk niet goed parkeert, gaat het mis.

Omdat wij geloven in de kracht van coachen, hebben we deze leergang ontwikkeld. In onze leergang leer je de basisvaardigheden van het begeleiden van mensen. Zo heb je voldoende in huis om als coach/begeleider verder te kunnen. We geven je concrete handvatten hoe je met jouw mogelijkheden invulling kunt geven aan jouw rol van (interne) coach. Tevens leren we je de basisstructuur van een begeleidingstraject toepassen.

Is de training ook geschikt voor een teamcoach, mentor of coördinator?

Jazeker, we hebben de leergang zo opgebouwd dat iedereen die anderen mag begeleiden praktische handvatten krijgt om de ander zo effectief mogelijk te begeleiden. Dus als je je vaardigheden op dat gebied wil verbeteren ben je van harte welkom. Uitgangspunt is steeds hoe kun jij met jouw mogelijkheden in jouw situatie, ervoor zorgen dat de ander leert wat hij wil leren.

Wat levert de leergang coachen van collega’s je op?

Na deze praktische leergang weet je hoe jij jouw collega’s kunt coachen. Je kan écht contact maken en een coachingstraject opbouwen, begeleiden en afronden. Daarnaast weet je hoe je in jouw coachingstraject de coachvraag van de ander helder krijgt. Tevens heb je voldoende zelfinzicht over je eigen kwaliteiten en belemmerende patronen en weet hoe deze jouw manier van coachen beïnvloeden en weet ook daar gebruik van te maken.

Ook weet je hoe je jouw rol zuiver kunt houden. En wat je vooral wél of vooral niet moet doen om het doel van de ander te bereiken. Je weet hoe je overkomt en hebt een coachende grondhouding en vaardigheden ontwikkeld. Dit alles kan je gericht inzetten in de dagelijkse praktijk.

Hierdoor kun je jouw collega’s coachen bij hun persoonlijke ontwikkeling zodat ze beter functioneren. Je hebt tevens inzicht in de verschillende begeleidingsrollen van coach, mentor en adviseur en weet wanneer je die gericht in kunt zetten.

Dit zeggen deelnemers over de leergang:

  • “Wat een waardevolle leergang. Ik heb veel geleerd over mezelf en hoe ik overkom en heb vooral ook veel praktische bagage meegekregen om anderen verder te helpen.” (Erik)
  • “Wat een praktisch, afwisselend en op onze vragen afgestemd programma. De dagen vlogen voorbij en ik heb heel veel geleerd dat ik direct kan toepassen” (Nienke)
  • “Mooie bruikbare oefeningen die ik zo kan meenemen in mijn gereedschapskist.” (Jantje)
  • “Ik heb meer zicht gekregen op wie ik ben als coach en hoe ik overkom. Ik kan nu doseren en daar gericht gebruik van maken.” (Anita)
  • “Ik waardeer de door de trainers gecreëerde gezellige, fijne en veilige sfeer in de groep en het vertrouwen dat ze uitstralen. Dat geeft voor mij een perfecte leeromgeving.” (Jolanda)
  • “Het is mooi om te zien hoe de coaches hun programma zonder dat we er erg in hebben steeds aanpassen op wat wij als groep nodig hebben. Ik heb echt het gevoel dat het steeds maatwerk was dat paste bij wat ík en de groep op dat moment wilde leren.” )Roland)

In onderstaand filmpje vertelt oud deelnemer Karin Peters hoe zij de leergang coachen van collega’s heeft ervaren.

Karin Peters over de leergang coachen van collega’s

Werkwijze en uitgangspunten

We combineren korte blokken theorie met praktische oefeningen en nemen steeds concrete situaties als uitgangspunt. Dus geen rollenspellen met acteurs. Iedere deelnemer wordt gezien en uitgedaagd om te werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling als coach/begeleider. Hiermee krijg je inzicht in jouw eigen kwaliteiten en valkuilen en bouw je aan je persoonlijke kracht als coach/begeleider. We werken o.a. met de methodieken van NLP, TA en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische huiswerkopdrachten.

Aanpak leergang coachen van collega’s

Centraal in deze opleiding sta jij als persoon. De invalshoek is de vaardigheden die jij nodig hebt als coach/begeleider. De vraag is steeds: “Hoe kan jij jouw vaardigheden, kennis en kunde inzetten om de ander verder te helpen.”

Korte theorie, toepassen, evalueren

Het is een praktische opleiding dus veel meer dan de helft van de tijd ben je bezig met oefeningen en opdrachten. De tijd vliegt zeggen de deelnemers aan de leergang altijd. Wij zijn van mening dat het concreet toepassen in een oefensituatie het leerproces bevordert. Dus je zal veel gesprekken voeren. Om het zo echt mogelijk te maken, oefenen we met reële situaties in een veilige omgeving.

Hierbij gaat het steeds om de volgende vragen:

  • Wat doe je nu precies?
  • Heeft dat het gewenste effect op de ander?
  • Zo nee wat zou je anders kunnen doen?

Ervaringsgericht

Wij geloven in ervaringsgericht leren en dat betekent dat we je veel van het geleerde ook zelf laten voelen. Bijvoorbeeld hoe is het voor je als je coach afgeleid is en de draad kwijt is. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan je eindopdracht die een beeld schetst wie je bent als coach.

Welke vaardigheden?

Bijna alle oefeningen en opdrachten zijn gericht op vaardigheden. Dan gaat het om vaardigheden als contact maken , onderhouden en herstellen met de ander. Dit zowel met woorden, stem als lichaamshouding. Maar ook vaardigheden als luisteren, samenvatten en doorvragen. Hierbij gaat het om écht horen, zien en voelen wat de ander te zeggen heeft, zonder oordeel, en meegaan in de wereld van die ander. Om zo te proberen te begrijpen hoe de ander in elkaar zit. Door vervolgens van daaruit meekijken en openingen creëren door op het juiste moment de vraag te stellen die de ander verder helpt.

Onderwerpen die aan de orde komen.

We laten je kennis maken met de basistechnieken voor het begeleiden van mensen. En gaan vervolgens op zoek naar de bij jouw passende gesprekstechnieken en coachingsvaardigheden. Belangrijk is dat wat je doet afgestemd is op wat je uitstraalt.

Naast de praktische component, waar we heel veel oefeningen doen op het gebied van vaardigheden, besteden we vanzelfsprekend ook tijd aan de volgende onderwerpen. Wat zijn de voorwaarden voor een geslaagd coachingstraject? Hoe structureer je een coachtraject van het begin tot de afsluiting? Wanneer kan je coachvaardigheden inzetten en wanneer niet? De verschillen tussen adviseur, mentor en coach. Wie ben jij als (interne) coach, wat is jouw rol en hoe hou je jouw rol zuiver? Wil je meer weten bekijk dan ons programma voor de leergang.

Meer informatie over onze leergang?

Wij zijn zelf, net als onze cursisten, zeer enthousiast over deze leergang en proberen je d.m.v. deze informatie zo goed mogelijk duidelijk te maken wat we doen en wat het je oplevert. Toch kunnen we ons voorstellen dat je niet alle informatie vindt die voor jou van belang is. Dus heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of de leergang iets voor jou is neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend over de leergang wil sparren ben je van harte welkom.

De leergang wordt verzorgd door Petri Elemans en Ad van Heijst, twee ervaren coaches met ruime trainingservaring.

Voor wie?

Deze leergang is bestemd voor iedereen die anderen wil gaan begeleiden, net begeleidt of enige tijd bezig is en een opfrisser wil hebben. Kortom iedereen die zichzelf verder wil ontwikkelen in het coachen (van collega’s).

Duur

6 trainingsdagen

Vorm

Open inschrijving

Locatie

Conferentieoord De Poort Groesbeek

Data 2022

Voorjaar 2022: 11 maart, 1 april, 22 april, 27 mei, 17 juni en 1 juli (Nog 4 plekken beschikbaar!)

Kosten

€ 1.795,- p.p. (inclusief materiaal, koffie, thee en lunch). Over dit bedrag hoeft geen btw te worden betaald!

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Veilig leerklimaat

Rated 5 out of 5
12 februari 2020

Wat een prettige training. Een veilige leeromgeving waar het voor mij goed vertoeven was. Ik durfde me open te stellen en heb daardoor veel geleerd.
Dank Petri en Ad voor jullie prettige begeleiding

S.G.

Een mooie, inspirerende en verdiepende training die handvatten geeft.

Rated 4 out of 5
4 februari 2020

De leergang coachen van collega’s was een inzicht gevende ervaring. De oefeningen en feedback van de trainers en de input van de medecursisten gaven me inzicht in hoe ik communiceer en hoe dat te verbeteren om tot betere uitwisseling en verdieping te komen. De oefeningen waren gevarieerd en inspirerend. Het werken aan de biografie en de bespreking ervan waren soms onthullend. Na zoveel jaren denk je dat je jezelf kent….. . Ook het maken van het eindwerkstuk was fijn om te doen. Fijn ook om te zien dat er nog steeds ontwikkeling is en dat ik niet ben blijven stilstaan. De begeleiding was een mooie combinatie van praktisch en filosofisch. Het zette me echt aan het denken, het kwam binnen en heeft me een stuk verder gebracht.

M.S.

Praktische toepassing!

Rated 5 out of 5
19 januari 2020

Eén en al lof voor Ad en Petri op de wijze hoe ze iedere keer afstemming zoeken bij de groep en een programma maken dat exact aansluit bij de cursisten. Ik heb me erg gehoord en gezien gevoeld en heb veel praktijkcasussen in kunnen brengen. Ik heb meer bagage meegekregen dan verwacht. Ontzettend veel dank daarvoor. Ik beveel jullie aan bij mijn collega teamleiders en wens jullie veel succes met de volgende leergang.

K.S.

Waardevolle bijdrage aan mijn ontwikkeling

Rated 5 out of 5
4 november 2019

De Leergang Coachen van collega’s heeft mij mooie inzichten gegeven. Niet alleen door de theorie, maar vooral door de vele praktijkoefeningen. Ken je zelf is een essentieel vertrekpunt. Hier kan ik wat mee.

R.

Mooie bruikbare oefeningen

Rated 5 out of 5
14 oktober 2019

Mooie bruikbare oefeningen die ik zo kan meenemen in mijn gereedschapskist.

J.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.