Training zelfsturende teams

Goed werkende zelfsturende teams en zelf organiserende teams hebben geen training zelfsturende teams nodig. Immers de teamleden voelen zich verbonden met elkaar én de organisatie en zijn betrokken bij wat ze doen. Iedereen voelt zich verantwoordelijk voor het geheel en werkt met veel plezier en energie aan een goed resultaat. Tevens is de communicatie open en direct. Hierdoor vindt er een goede afstemming plaats zodat iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Daarnaast voelen alle teamleden zich gezien, gewaardeerd en uitgedaagd om hun beste bijdrage te leveren. Ook is er veel vertrouwen in elkaar en de leiding. Wanneer nodig denken alle teamleden mee met hoe ze veranderingen die op hen af komen op een goede wijze kunnen tackelen. De factoren die een team succesvol maken zoals creativiteit, betrokkenheid, humor, vertrouwen/veiligheid en respect zijn in voldoende mate aanwezig.

Zo zou het moeten zijn. Echter dat is helaas niet altijd het geval. Soms raakt zomaar zonder een heel duidelijke reden de focus zoek. Dan wordt er opeens indirect gecommuniceerd. Hierdoor ontstaan er spanningen en verdwijnt  het plezier uit het team. De teamleden voelen zich geremd en niet veilig. Het gevolg hiervan is dat ze opeens bezig zijn om zich geforceerd te handhaven. Daardoor verdwijnt de flow en gaat veel energie verloren. Dat is jammer omdat eigenlijk niemand dit wil. Om een team weer op de rit te krijgen en te houden bieden we deze training aan. Wil je meer weten hoe wij het zien lees dan naar onze bijdrage over zelfsturende teams.

Wat levert de training zelfsturende teams u op?

Onze training zelfsturende teams optimaliseert de samenwerking tussen de leden van het team. Hierdoor voelen de teamleden elkaar weer aan en nemen gezamenlijk de verantwoordelijkheid. Onze teamsessies zijn leuk en uitdagend, inspireren de teamgeest en maken verrassend veel creativiteit los.

Het vermogen van het team verbetert doordat:

  • de teamleden leren om elkaar de juiste vragen te stellen,
  • de teamleden hun eigen communicatiepatronen gaan herkennen en zo nodig aanpassen,
  • de onderlinge uitwisseling wordt versterkt,
  • de teamleden, door gericht gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, samen oplossingen vinden voor de vraagstukken die er spelen.

Wat zeggen deelnemers over de training zelfsturende teams?

  • “Onder begeleiding van Ad en Petri hebben we zaken boven tafel gekregen en bespreekbaar gemaakt die anders onderhuids waren gebleven en een optimale samenwerking in de weg zouden staan.” (Ronald)
  • “Wat me met name aangesproken heeft, is de zorgvuldigheid waarmee alles gebeurt en de fijne begeleiding.” (Annelies)
  • De positieve insteek en het feit dat er nu door mijn collega’s echt naar me geluisterd wordt, heeft mij erg goed gedaan.” (Peter)
  • “De training was een eye-opener. Wat een mogelijkheden hebben we met elkaar als we anders naar elkaar kunnen kijken. Prachtig hoe dat inzichtelijk werd.” (Inge)

Programma

In overleg met het team bepalen we de doelstelling van de training. Uitgangspunt is altijd dat we op zoek gaan naar de gezamenlijke waarden en normen van de teamleden. Deze vertalen we naar de dagelijkse praktijk en maken daar concrete afspraken over. Daarnaast hebben we het veelal ook over hoe je beslissingen met elkaar met elkaar neemt. Welke afspraken je moet maken en hoe je elkaar daarop aanspreekt. Ook hebben we het over hoe je omgaat met eventuele meningsverschillen en hoe je zorgt dat iedereen betrokken is en blijft bij het team.

Aanpak

Hoe wij over teamontwikkeling denken, hebben we beschreven in een publicatie over teamontwikkeling. Deze denkrichting is het uitgangspunt van hoe we onze teamtrainingen invullen. Deelnemers leren van en met elkaar aan de hand van reflectie en ervaringsgerichte oefeningen. We gaan vooral praktisch aan de slag met reële situaties. Daarbij betrekken we álle teamleden actief bij het proces. Door hen vanuit een veilige omgeving uit te dagen om hun zegje te doen en hun bijdrage te leveren. Om iedereen de aandacht te geven die hij verdient werken we met twee trainers. Hierdoor krijgen alle teamleden de aandacht die nodig is.

In sommige gevallen zetten we ook systemisch werken in. Dit helpt vaak om vanuit een andere invalshoek te komen tot inzicht en een oplossing. Onze training bestaat minimaal uit twee maar meestal uit meerdere sessies. Afhankelijk van de vraagstelling bepalen we in overleg hoeveel dagdelen nodig zijn.

Voor wie?

Teams die zelfsturend (moeten) werken.

Praktisch

De training zelfsturende teams is bedoeld voor álle leden van een team.

Duur

Nader te bepalen. Minimaal 2 dagdelen.

Vorm

in-company

Kosten

Maatwerk. In overleg met het team wordt bekeken waar behoefte aan is en een passend aanbod neergelegd.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Contactformulier

Ik wil graag meer informatie over de teamtrainingen, neem contact met mij op:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Een fijne, gezellige training waar we veel van geleerd hebben

Rated 5 out of 5
12 februari 2020

Onder begeleiding van Petri en Ad hebben we gekeken naar onze onderlinge afspraken en hoe we met elkaar communiceren. Door de door hen gecreëerde veiligheid werden we uitgenodigd om te zeggen wat nodig was. Door de sfeer en de positieve insteek werd gezegd wat nodig was en kwamen we weer dichter bij elkaar en konden goede afspraken maken waar we verder mee kunnen. Kortom een geslaagde training. Nog bedankt Petri en Ad

E.H.

Zeker de moeite waard

Rated 5 out of 5
14 januari 2020

Ik heb, op een prettige wijze met humor, een spiegel voorgehouden gekregen. Nu weet ik wat mijn gedrag te weeg brengt bij mijn collega’s en ook wat ik concreet anders kan doen.

M.D.G.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.