Training teamontwikkeling. Goed voor de samenwerking!

Bij goed werkende teams voelen mensen zich verbonden met elkaar. Ze werken hierdoor met veel plezier en energie aan een goed resultaat De communicatie is open en direct. Hierdoor vindt er een goede afstemming plaats en is iedereen betrokken bij het team. Alle teamleden voelen zich gezien en gewaardeerd en worden uitgedaagd om hun beste bijdrage te leveren. Er is vertrouwen in de leiding en wanneer nodig denken alle teamleden mee met hoe ze veranderingen die op hen af komen op een goede wijze kunnen tackelen. De factoren die een team succesvol maken als creativiteit, betrokkenheid, humor, vertrouwen/veiligheid en respect zijn in voldoende mate aanwezig. Zo zou het moeten zijn en dan heb je geen training teamontwikkeling nodig.

Echter dat is helaas niet altijd het geval. Soms raakt de focus zoek en gaat het plezier uit het team. Er wordt indirect gecommuniceerd, mensen voelen zich geremd en zijn bezig om zich geforceerd te handhaven. Hierdoor raken ze het plezier in het samenwerken kwijt en gaat veel energie verloren. Dat is jammer omdat eigenlijk niemand dit wil.

Om een team (weer in) “the flow” te krijgen, bieden we deze training teamontwikkeling aan.

Wat levert onze training teamontwikkeling op?

Onze training teamontwikkeling helpt het team bij het verbeteren van de samenwerking. Het inspireert de teamgeest en maakt verrassend veel creativiteit los. Je leert elkaar beter én anders kennen en kunt elkaar daardoor ook beter vinden als het nodig is. Onze cursisten vinden onze teamsessies leuk en uitdagend en ze inspireren de teamgeest.  Dat komt mede doordat we ons vooral ook richten op wat goed gaat in het team, daar bij stil staan en dat verder uitbouwen.

Het vermogen van het team verbetert doordat:

  • het voor iedereen duidelijk is wat er wanneer van hem verwacht wordt,
  • teamleden met elkaar oplossingen vinden voor de vraagstukken die er spelen,
  • onderlinge uitwisseling wordt versterkt,
  • teamleden leren om elkaar aan te spreken en elkaar de juiste vragen te stellen,
  • storende communicatiepatronen herkend worden,
  • individuele- en teamcompetenties verder ontwikkeld worden.

Wat zeggen deelnemers over deze training?

  • “We hebben op een veilige wijze gevoelige zaken bespreekbaar gemaakt. Deze sudderden al een tijdje en stonden een optimale samenwerking in de weg.” (Geertje)
  • “Er is nu vooral veel meer duidelijkheid. We weten wat we van elkaar kunnen verwachten en hoe we elkaar daarop aan kunnen spreken.”
  • “De door de trainers gecreëerde veiligheid en hun zorgvuldigheid zorgde ervoor dat er weer vertrouwen in elkaar kon ontstaan.” (Rachel)
  • “De positieve insteek van de trainers zorgde ervoor dat we weer in de flow kwamen. Niet meer de focus op problemen maar op oplossingen. Dat heeft ons team goed gedaan. We kunnen weer verder.” (Liz)

Wat doen we in onze training teamontwikkeling?

In overleg met het team bepalen we de doelstelling van onze training teamontwikkeling. Vervolgens gaan we praktisch met het team aan de slag. Veelal checken we eerst de gemeenschappelijke waarden van het team, het daarbij behorende gedrag en de betrokkenheid van de teamleden met elkaar. Dit maken we zo concreet mogelijk door het te ‘vertalen’ naar het gedrag in de dagelijkse praktijk. Daarnaast hebben we het natuurlijk ook over de werkwijze en het elkaar aanspreken.

Onze werkwijze

Deelnemers leren van én met elkaar aan de hand van reflectie en ervaringsgerichte oefeningen. We betrekken alle teamleden bij het proces en dagen iedereen uit om zijn zegje te doen en zijn bijdrage te leveren. In sommige gevallen zetten we ook systemisch werken in om zaken te verhelderen. Een training bestaat minimaal uit twee maar meestal uit meerdere sessies. Afhankelijk van de vraagstelling bepalen we in overleg hoeveel dagdelen nodig zijn. Wil je weten hoe wij tegen teamontwikkeling aankijken lees dan ook onze tips over samenwerken in een team.

Praktisch:

Voor wie?

Voor teams die een frisse (her)start willen maken.

Aantal deelnemers

Deelnemers afhankelijk van de grootte van het team.

Duur

Nader te bepalen

Vorm

in-company, met twee trainers

Kosten

Samen met de opdrachtgever bepalen we wat nodig is en maken we een passende offerte.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Contactformulier

Ik wil graag meer informatie over de teamtrainingen, neem contact met mij op:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Positief kijken!

Rated 5 out of 5
19 januari 2020

Wat een positieve training. Door anders te kijken naar de tegenstellingen binnen ons team blijken de problemen helemaal niet zo groot. We zijn als team dichter bij elkaar gekomen en zitten meer op 1 lijn. We zijn dankbaar voor jullie begeleiding, top!

S.H.

Samenwerking in ons team is verbeterd!

Rated 5 out of 5
16 oktober 2019

Samenwerking binnen ons team is door jullie training echt verbeterd! We hebben er heel veel profijt van. Dank voor jullie deskundige training!

M.W.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.