Samenwerken en communiceren vanuit verbinding

Samenwerken en dus communiceren doen wij de gehele dag. En dagelijks merken we dat dat toch best lastig is. Of het nu gaat om communicatie met een cliënt, je collega, ouders, mantelzorgers, leidinggevende of je partner, je hebt zelf veel invloed op hoe je gesprekken verlopen. Anderen veranderen lukt niet! Maar als je wil weten wat je zelf kan doen om je eigen communicatie met anderen te verbeteren dan is deze training misschien wat voor je.

In onze training laten we je zien telkens zien wat je eigen aandeel is en hoe je hierin zelf gericht kunt sturen. Met als doel dat je meer vanuit verbinding communiceert zodat de communicatie en de samenwerking beter verloopt.

De vraag is steeds: “Wat kan je zélf doen om meer verbinding met de ander te krijgen zodat de communicatie en samenwerking beter verloopt? Daar gaat deze training over. Je leert als het ware van een afstand te kijken naar hoe jij communiceert en geneigd bent samen te werken en te zien welk effect dat heeft op de ander. Om vervolgens te bedenken wat je anders zou kunnen doen zodat het beter gaat. Ook leer je hoe je kan ontdekken waar de ander behoefte aan heeft en hoe je daar gericht op kan inspelen. Hierdoor krijg je meer inzicht om verbinding met elkaar te krijgen zodat je elkaar beter begrijpt en het samenwerken en communiceren beter verloopt.

Wat levert onze training samenwerken en communiceren je op?

Uitgangspunt van deze training is dat je, in een veilige omgeving op een laagdrempelige wijze, je persoonlijke communicatieve kwaliteiten in relatie met anderen ontdekt en verder ontwikkelt. Het gevolg hiervan is dat je meer zelfvertrouwen krijgt in het aangaan van contact en dat hierdoor de samenwerking verbetert.

Je leert omgaan met weerstand van anderen en krijgt inspiratie en praktische handvatten voor het versterken van jouw communicatie. Hiermee schaaf je je luister- en gespreksvaardigheden bij. Zodat je in staat bent om te achterhalen waar de ander behoefte aan heeft. Om vervolgens daarop in te spelen en zo de andere een welkom gevoel te geven. Tegelijkertijd leer je duidelijk te maken wat je van hem verwacht.

Kortom door de training gaat de effectiviteit van je communicatie omhoog. Hierdoor is het voor jou gemakkelijker om met anderen samen te werken en andersom geldt hetzelfde. Dit komt doordat je gemakkelijker inspeelt op wat de ander nodig heeft om jou te begrijpen. Daarnaast kan je beter achterhalen wat de ander nodig heeft om plezierig met jou samen te werken. Hierdoor ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding.

Wat zeggen deelnemers over deze training?

  • “Mooie praktische voorbeelden, balans theorie en praktijk is goed.” (Erwin)
  • “De training helpt bij bewustwording in contact met anderen, reflectie.” (Hamid)
  • “Veel inzicht gekregen hoe communicatie kan verlopen, tips en zelfinzicht.” (Patricia)
  • “Ga de cursus ook doen ik kan nu beter communiceren. Zowel op het werk als thuis.” (Wendy)

Programma training samenwerken en communiceren vanuit verbinding

Zonder verbinding is er geen contact en lopen gesprekken niet zoals je graag zou willen. Daarom staan we eerst vooral stil bij contact maken. Hoe doe je dat? Zowel verbaal maar ook non verbaal. Hoe speel je in op de ander? Wat straal je uit? Voelt de ander zich gezien en laat je voldoende van jezelf zien zodat de ander weet wat hij/zij aan je heeft? Dat klinkt allemaal best zwaar maar eigenlijk zijn het de basiscommunicatievaardigheden die we dagelijks gebruiken.

Door middel van korte stukjes theorie afgewisseld met laagdrempelige oefeningen laten we je zien en ervaren wat je geneigd bent om te doen in contact met de ander en wat voor een effect dat heeft. Om vervolgens handvatten aan te reiken hoe je het effectiever kan doen. Daarbij staan we natuurlijk ook stil bij de effecten van je eigen non– en verbale gedrag op de ander.

Vanzelfsprekend komen ook de basis communicatieve vaardigheden als, luisteren (luistervaardigheden en ongewenste luistergewoonten), stellen van open vragen, doorvragen (wat is de vraag achter de vraag? en samenvatten langs. Je leert contact te maken met de ander en te achterhalen waar die ander behoefte aan heeft. Hierdoor voelt de ander zich gezien en verloopt het samenwerken en communiceren een stuk beter. Het uitgangspunt is steeds om te communiceren met de ander vanuit verbinding.

Mocht je hier al wat meer van willen weten lees dan ook onze bijdrage over samenwerken of over miscommunicatie.

Leer met vertrouwen en vanuit verbinding te communiceren met anderen en hen er zo bij te betrekken.

Aanpak

In deze tweedaagse training worden veel praktische laagdrempelige oefeningen gedaan met alledaagse situaties. Het is een actieve training waar we vooral veel oefenen. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen en verhalen en hanteren bij deze training vooral de principes van geweldloze communicatie.

Vrijblijvend persoonlijk advies over onze trainingen

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom. Deze training kan je los volgen maar is ook onderdeel van ons programma duurzaam communiceren. In dit programma komen alle onderdelen die volgens ons nodig zijn voor effectieve communicatie aan de orde.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor iedereen die bereid is om kritisch naar zichzelf te kijken en zich in communicatief en sociaal opzicht wil ontwikkelen.

Praktisch

maximaal 12 deelnemers

Duur

2 dagen

Vorm

Open inschrijving. Gegeven  in een kleine groep door twee trainers.

Data 2023

17 mei en 24 mei 2023, Conferentieoord de Poort in Groesbeek.

Kosten open inschrijving

€ 525,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.