Samenwerken en communiceren vanuit verbinding

Samenwerken en dus communiceren doen wij de gehele dag en dagelijks merken we dat dat toch best lastig is. Of het nu gaat om communicatie met een cliënt, je collega, leidinggevende of je partner, je hebt zelf veel invloed op hoe je gesprekken verlopen. Wij laten je zien wat je aandeel is en hoe je hierin zelf gericht kunt sturen.

Herken je dat? Soms heb je maar twee woorden nodig en loopt het gesprek gesmeerd. Soms lijkt het bijna of er een andere taal wordt gesproken en slaag je er maar niet in om de ander te bereiken. Interessant is dan om eens kritisch te kijken naar jouw aandeel. Immers dat is het enige waar je zelf direct invloed op hebt. De vraag is steeds wat kan je zélf doen om meer verbinding met de ander te krijgen. Daar gaat deze training over. Je leert van een afstand te kijken naar hoe jij communiceert en welk effect dat op de ander heeft. Ook leer je hoe je kan ontdekken waar de ander behoefte aan heeft. Hierdoor krijg je meer inzicht in wat je kan doen om meer verbinding met elkaar te krijgen zodat de samenwerking vlotter verloopt.

Wat levert de training samenwerken en communiceren je op?

Je krijgt zicht op hoe je communiceert en je krijgt inspiratie en praktische handvatten voor het versterken van je communicatie. Hierdoor ontwikkel je meer inlevingsvermogen en een open houding. Je schaaft je luister- en gespreksvaardigheden bij. Zodat je in staat bent om anderen een welkom gevoel te geven en tegelijkertijd duidelijk te maken wat je van hem verwacht. Uitgangspunt hierbij is dat je je persoonlijke communicatieve kwaliteiten in relatie met anderen ontdekt en verder ontwikkelt. Het gevolg hiervan is dat je meer zelfvertrouwen krijgt in het aangaan van contact en dat de samenwerking verbetert.

Vrijblijvend persoonlijk advies over de training

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Wat zeggen deelnemers over deze training?

  • “Mooie praktische voorbeelden, balans theorie en praktijk is goed.” (Erwin)
  • “De training helpt bij bewustwording in contact met anderen, reflectie.” (Hamid)
  • “Veel inzicht gekregen hoe communicatie kan verlopen, tips en zelfinzicht.” (Patricia)
  • “Ga de cursus ook doen ik kan nu beter communiceren. Zowel op het werk als thuis.” (Wendy)

Programma training samenwerken en communiceren vanuit verbinding

De rode draad in deze training is dat we je begeleiden bij het ontwikkelen/ bijstellen van je gewenst (eigen) gedrag door zelfreflectie. Centraal staat het oefenen van je luister– en gespreksvaardigheden. Je leert contact te maken met de ander zodat die weet wat je wil zeggen en te achterhalen waar de ander behoefte aan heeft. Het uitgangspunt is steeds om te communiceren met de ander vanuit verbinding. Als je geïnteresseerd bent in dit onderwerp lees dan ook onze bijdrage over samenwerken of over miscommunicatie.

Zonder verbinding is er geen contact en lopen gesprekken niet zoals je graag zou willen. daarom staan we stil bij de basis communicatieve vaardigheden als contact maken, luisteren (luistervaardigheden en ongewenste luistergewoonten), stellen van open vragen, doorvragen (wat is de vraag achter de vraag?), samenvatten en feedback geven en ontvangen. Tevens staan we stil bij de effecten van je eigen non– en verbale gedrag.

Aanpak

In deze tweedaagse training worden veel praktische oefeningen gedaan waarbij ervaringen en situaties van de deelnemers centraal staan. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen en verhalen en hanteren bij deze training vooral de principes van geweldloze communicatie.

Leer met vertrouwen en vanuit verbinding te communiceren met anderen en hen er zo bij te betrekken.

Voor wie?

Deze training is bestemd voor iedereen die bereid is om kritisch naar zichzelf te kijken en zich in communicatief en sociaal opzicht wil ontwikkelen.

Praktisch

10 tot 12 deelnemers

Duur

2 dagen

Vorm

Open inschrijving. Gegeven door twee trainers.

Data 2021

24 september en 8 oktober 2021, Conferentieoord de Poort. Groesbeek

Kosten open inschrijving

€ 525,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.