Masterclass: Duurzaam communiceren voor effectieve communicatie

Als het gaat om communicatie is het belangrijk dat jij in staat bent om op een natuurlijke manier krachtig en respectvol neer te zetten, wat jij wil. Je straalt in alles uit waar je voor staat en dat je ertoe doet. Jouw complete plaatje ‘klopt’. De mensen in je omgeving zien dat en houden hierdoor als vanzelfsprekend rekening met je. Je maakt en onderhoudt op een natuurlijke wijze contact en bent in staat om dat contact verder te verdiepen. Dit noemen we ook wel duurzaam communiceren. Wanneer je zo communiceert, bouw je een netwerk van mensen om je heen die weten waar jij voor staat. Iedereen ziet en hoort wat je te zeggen hebt. Daarnaast ben je ook ontvankelijk voor wat anderen te zeggen hebben.

Door duurzaam te communiceren bouw je een band op met anderen waarbij je elkaar ziet, begrijpt en respecteert. Hierdoor weet je van elkaar wat je wil. Als er tegengestelde belangen zijn, probeer je samen in goed overleg tot een ‘oplossing’ te komen. Zo communiceren wil toch iedereen?

Duurzaam communiceren is uitstralen wat je wil, gecombineerd met vaardigheden!

In de praktijk blijkt dat duurzaam communiceren toch niet altijd zo eenvoudig is. Dit komt omdat er verschillende zaken tegelijkertijd van je gevraagd worden. Je moet zowel weten wat je wil en dat ook uitstralen. Maar ook tegelijkertijd contact maken met de ander en achterhalen wat die wil. Dat is best complex en dat is de reden dat veel communicatie niet precies het doel bereikt dat beoogd wordt.

Om je communicatie effectiever en duurzaam te maken, hebben we deze ‘masterclass’ ontwikkeld. In deze ‘masterclass’ sta je stil bij de verschillende facetten van duurzaam communiceren en ga je er praktisch mee aan de slag. Met als doel dat jij je het geleerde ook daadwerkelijk eigen maakt. Aan bod komen modules die zich richten op persoonlijke ontwikkeling en modules gericht op het leren van vaardigheden. In de praktijk blijkt dat het aanleren van concrete vaardigheden en het stilstaan bij persoonlijke ontwikkeling een ijzersterke combinatie is. Deze combinatie is een soort anker dat ervoor zorgt dat het geleerde ook langdurig beklijft.

Welke elementen zijn de basis van duurzaam communiceren?

Duurzaam communiceren heeft verschillende aspecten en staat wat ons betreft voor contact maken, contact houden en contact verdiepen en dit alles vanuit je eigen kracht. Wil je communicatie echt duurzaam zijn moet je:

  • Allereerst precies weten wat je zelf wil en dat ook uitstralen.
  • Op een natuurlijke wijze blijven staan voor wie je bent en wat je wil.
  • In staat zijn de voor jou juiste keuzes te maken.
  • Contact kunnen maken met de ander door o.a. goed te luisteren.
  • Om kunnen gaan met weerstand. Zowel bij jezelf als bij anderen.
  • Kunnen reflecteren op je eigen gedrag en zo leren en jezelf blijven ontwikkelen.

Wat levert onze masterclass duurzaam communiceren je op?

Na onze masterclass weet je beter wie je bent en waar je voor staat en kan je dat op een natuurlijke wijze laten zien. Hierdoor kom je krachtiger over en ben je beter in staat om voor jezelf op te komen. Je bent in staat om op een goede manier in verbinding te verwoorden wat je te zeggen hebt. En wanneer je wat te zeggen hebt, zullen anderen eerder en beter naar je luisteren. Tevens ben je in contact met anderen beter in staat om te achterhalen wat die anderen precies willen. Hierdoor zullen je contacten met anderen soepeler verlopen, zal je communicatie effectiever zijn en zal je eerder je doelen bereiken.

Na de masterclass:

  • weet je duidelijk wat je wil;
  • heb je zicht op je kwaliteiten;
  • communiceer je effectiever;
  • bereik je eerder wat je wil.

Wat leer je in onze masterclass duurzaam communiceren?

Je leert reflecteren op je eigen communicatie. Zo zie je wat al goed gaat en wat eventueel beter kan. Dan hebben we het over vragen als: Wat doe je nu? Bereik je wat je wil bereiken met je communicatie? En zo nee, wat zou je anders willen? Met dit als uitgangspunt gaan we kijken wat jij zelf kan doen om jouw communicatie te verbeteren. We leren je geen algemene trucjes maar kijken gericht wat jij met jouw mogelijkheden anders zou kunnen doen om meer met je communicatie te bereiken. Hiervoor leveren we je handvatten op maat aan waar je ook laagdrempelig in een veilige omgeving mee gaat oefenen. Zo kan je ze direct gericht gaan gebruiken in je dagelijkse praktijk. We werken niet met een of andere hoogdravende theorie maar zijn vooral heel praktisch. In onze ogen is duurzaam communiceren een ‘vaardigheid’ die iedereen, die er voor open staat, kan leren. Het gaat vaak vooral over weten wat je wil gecombineerd met basisvaardigheden en timing.

Opbouw van de ‘masterclass’ duurzaam communiceren

We werken met kleine groepen die we met twee trainers begeleiden. Zo is er afwisseling en ruimte voor persoonlijke aandacht. Onze ‘masterclass’ is een intensief traject waar we in 5 maanden 12 bijeenkomsten hebben. De reden dat we hiervoor gekozen hebben, is dat er dan in korte tijd veel vooruitgang te behalen valt en de puzzelstukjes sneller vallen.

Om de verschillende modules met elkaar te verbinden en om ervoor te zorgen dat het geleerde ook daadwerkelijk ‘eigen wordt’ hebben we aan het begin, in het midden en aan het eind van de ‘masterclass’ zogenaamde verdiepingsdagen. Op die dagen kijken we vanuit een helicopterview terug en vooruit. Met als doel om het geleerde direct te vertalen naar jouw dagelijkse praktijk. Vervolgens ga je concreet bedenken hoe je het daar gericht in kan zetten zodat je er meteen mee aan de slag kan. Onze ervaring is dat het direct toepassen van het geleerde in de praktijk, met de mogelijkheid om daar in een verdiepingsbijeenkomst op terug te kijken, een zeer positief effect heeft op het resultaat van deze masterclass. Wil je weten hoe het programma er precies uitziet? Klik dan op deze link.

Ondersteuning tijdens het traject.

Omdat persoonlijke ontwikkeling zich lastig laat plannen, is er in de vorm van een vangnet ook ruimte voor individueel contact met een van de trainers. Op deze wijze is er plaats voor maatwerk en verdieping en worden eventuele losse eindjes aan elkaar geknoopt. 

Vrijblijvend advies over onze ‘masterclass’?

Heb je naar aanleiding van deze informatie nog vragen. Of twijfel je of deze masterclass iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend wil sparren over een andere opleidingsvraag ben je ook van harte welkom.

Voor wie?

Voor iedereen die er tegenaan loopt dat zijn communicatie soms nog niet zo vloeiend loopt, kritisch naar zijn communicatiestijl wil kijken en dat wil verbeteren.

Praktisch

Wanneer

28 september, 12 oktober, 2 en 16 november, 7, 14 en 21 december, 18 en 19 januari, 8, 9 en 22 februari.

Aantal deelnemers

8 tot 12. Deze training wordt begeleid door twee trainers om gericht en begeleid te kunnen oefenen en iedereen de persoonlijke aandacht te kunnen geven die hij/zij nodig heeft.

Duur

Twaalf dagen van 9.30- 16.30 uur

Locatie

Locatie: De Poort in Groesbeek

Kosten

€  2395,- euro incl. studiemateriaal en lunch en BTW vrij

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.