Training zelfvertrouwen! Stijg uit boven jezelf.

Zelfvertrouwen heeft op meerdere manieren invloed op je leven. Met veel zelfvertrouwen ben je gelukkiger en minder vatbaar voor problemen. Bovendien blijkt dat je meer initiatief toont en dat je je beter op je gemak voelt in sociale situaties. Met zelfvertrouwen weet je waar je voor staat en ben je goed in staat om je doelen te bereiken. Je voelt je prettig en bent in staat om een waardevolle invulling te geven aan je leven. Weinig zelfvertrouwen daarentegen kan verschillende vervelende gevolgen hebben voor je gevoelsleven en je gedrag. Het zorgt ervoor dat je niet het beste van jezelf laat zien en het kan neerslachtigheid en onzekerheid veroorzaken. Dus veel of weinig zelfvertrouwen is een belangrijk iets in je leven. Daarom hebben we de training zelfvertrouwen ontwikkeld.

Kun je met een training zelfvertrouwen meer zelfvertrouwen krijgen?

Ja, dat kan! We leren je om positieve dingen uit je ervaringen te halen zodat je sterker komt te staan en je zelfvertrouwen toeneemt. Het gaat over anders denken en ervaren. Deze training helpt je op een praktische manier om je zelfvertrouwen te vergroten. In een veilige omgeving ga je met gelijkgestemden aan de slag zodat je ook van elkaar kunt leren. Immers alle deelnemers zitten daar omdat ze hun zelfvertrouwen willen vergroten om zo steviger in hun schoenen te staan.

Weet dat meer of minder zelfvertrouwen veelal voortkomt uit eerdere ervaringen en derhalve vaak situatiegebonden is. In de ene situatie heb je nu eenmaal meer zelfvertrouwen dan in de andere. Zelfvertrouwen is feitelijk een gevoel dat weergeeft of je denkt dat je de situatie aan kunt. De uitdaging is om dat gevoel van de positieve situatie te versterken en dan over te hevelen naar de situaties die je lastig vindt. Wat je meemaakt, kun je helaas zelf niet altijd beïnvloedden. Hoe je daarmee omgaat wel. En dat leer je in onze praktische training zelfvertrouwen.

Je resultaten na de training Zelfvertrouwen! Stijg uit boven jezelf!

Na de training:

  • Waardeer je jezelf zoals je bent
  • Heb je inzicht in je sterke en zwakke punten en weet wat je wel en niet wil en kan
  • Heb je zicht op je negatieve gedachten en overtuigingen en kun je die omvormen
  • Je hebt ontdekt hoeveel kracht er in je schuilt en weet je positieve ervaringen gericht in te zetten
  • Ben je assertiever en kom je op voor jezelf zonder anderen tekort te doen.

Vrijblijvend persoonlijk advies over de training Zelfvertrouwen

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Dit zeggen deelnemers over de training Zelfvertrouwen

“Ik ben al naar veel trainingen geweest op dit gebied maar nu word ik pas echt geraakt en zie wat ik moet doen om verder te komen. Petri en Ad hebben me dat op een veilige, respectvolle wijze laten ervaren.” (Johan)

“Wow, wat een ervaring! Zoveel positieve aandacht, een prachtig cadeau voor mezelf. Ik heb inzicht gekregen waar mijn onzekerheid vandaan komt en ik kan nu dankzij de ondersteuning van Ad en Petri verder om de beste versie van mezelf te worden en te laten zien wat ik werkelijk kan .” (Lies)

“Na de driedaagse merk ik dat ik milder geworden ben naar mezelf. Ik ben goed zoals ik ben en hoef mezelf niet steeds op de kop te geven. Dit geeft me rust en ruimte én de gelegenheid om rustig verder te groeien. Bedankt voor de fijne training.” (Esther)

Programma

De training “Zelfvertrouwen! Stijg uit boven jezelf” is verspreid over twee dagen. In een ontspannen omgeving gaan we op zoek naar wat voor jou belangrijk is en hoe je dat vorm kan geven in jouw leven. Dit doen we door gevarieerde oefeningen aan te bieden waarbij we uitgaan van positiviteit. Wat gaat al goed en hoe kun je dat verder uitbouwen. Ook staan we stil bij welke barrières je ervaart en welke gedachten daarbij een rol spelen. Zo krijg je een beeld wat jij nodig hebt om verder te komen. We gaan dus dieper in op de vragen hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen, hoe je jezelf leert waarderen en hoe je assertiever kunt worden.

Zo krijg je inzicht in jouw gedrag en de gedachten en overtuigingen die bepalend zijn in je werk/leven en in de samenwerking met anderen.

Vorm en aanpak training

Het is een praktische training in kleine groepen ( max 12 personen) begeleid door twee ervaren trainers. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht. In de training maak je een concreet plan van aanpak hoe jij jouw zelfvertrouwen nog verder kunt ontwikkelen. We bieden naast een beperkt theoretisch kader veel ervaringsgerichte oefeningen aan die je uitnodigen om met compassie kritisch naar jezelf te kijken. Hierbij dagen we je uit om negatieve overtuigingen over jezelf om te vormen naar positieve.

Er is voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en reflectie. Iedere deelnemer wordt gezien en uitgedaagd om met zichzelf aan de slag te gaan. We werken o.a. met de methodieken van NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten. Als je meer wil lezen over hoe wij tegen zelfvertrouwen en zelfreflectie aan kijken lees dan onze blog Zelfreflectie, het instrument voor persoonlijke groei.

Voor wie?

De praktische training: ” Zelfvertrouwen, stijg uit boven jezelf!” is een aanrader als je gericht wil werken aan je zelfvertrouwen en wil groeien.

Praktisch

Maximaal 12 deelnemers

Duur

2 dagen

Vorm

Deze training wordt gegeven door Petri Elemans en Ad van Heijst

Data 2021

Voorjaar: 16 en 30 april regio Nijmegen.

Kosten open inschrijving

€ 445,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.