Training zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit.

Veel of weinig zelfvertrouwen is een belangrijk iets in je leven. Met veel zelfvertrouwen ben je gelukkiger en minder vatbaar voor problemen. Je bent assertiever, toont meer initiatief, voelt je beter op je gemak in sociale situaties en bereikt gemakkelijker je doelen. Dat wil toch iedereen? Het mooie is dat je zelfvertrouwen verder kan ontwikkelen door er gericht mee aan de slag te gaan. Daarvoor hebben we onze training zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit ontwikkeld. We helpen je graag om je zelfvertrouwen een boost te geven.

Zelfvertrouwen beïnvloedt je leven!

Zelfvertrouwen heeft op meerdere manieren invloed op je leven. Met zelfvertrouwen weet je waar je voor staat en ben je goed in staat om je doelen te bereiken. Je voelt je prettig en bent in staat om een waardevolle invulling te geven aan je leven.

Weinig zelfvertrouwen daarentegen heeft verschillende vervelende gevolgen voor je gevoelsleven en je gedrag. Het zorgt ervoor dat je niet het beste van jezelf laat zien en het kan neerslachtigheid en onzekerheid veroorzaken. Zodat je nauwelijks (meer) in staat bent om positiviteit uit je dagelijkse leven te halen. Je komt als het ware in een negatieve spiraal terecht en daardoor wordt het steeds moeilijker om positiviteit te ervaren en met name dat is weer slecht voor je zelfvertrouwen.

Wij denken dat we je kunnen helpen om je zelfvertrouwen wat op te vijzelen en daarom hebben we deze training ontworpen.

Kun je met onze training Zelfvertrouwen meer zelfvertrouwen krijgen?

Ja, dat kan! Zelfvertrouwen wordt beïnvloed door hoe we omgaan met positieve en negatieve ervaringen. Als stelregel geldt dat wanneer we iets als positief ervaren het goed is voor ons zelfvertrouwen. Andersom geldt het helaas ook. Hoe we naar de dingen kijken die ons overkomen, hebben we onszelf aangeleerd en is dus ook af te leren.

We leren je om vooral positieve dingen uit je ervaringen te halen zodat je sterker komt te staan en je zelfvertrouwen toeneemt. Het gaat over anders denken en ervaren. Weet hierbij ook dat hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe groter de kans is dat je je doelen bereikt. Dat klinkt misschien een beetje raar maar door het feit dat je meer zelfvertrouwen uitstraalt zal het bereiken van je doelen een stuk eenvoudiger worden. Dit komt omdat je omgeving meer meewerkt als je zelfvertrouwen uitstraalt.

Weet ook dat meer of minder zelfvertrouwen veelal voortkomt uit eerdere ervaringen en derhalve vaak situatiegebonden is. In de ene situatie heb je nu eenmaal meer zelfvertrouwen dan in de andere. Zelfvertrouwen is feitelijk een gevoel dat weergeeft of je denkt dat je de situatie aankunt. De uitdaging is om dat positieve gevoel te versterken en dan over te hevelen naar de situaties die je lastig vindt. Wat je meemaakt, kun je helaas zelf niet altijd beïnvloedden. Hoe je daarmee omgaat wel. En dat leer je in onze praktische training zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit.

Je resultaten na de training Zelfvertrouwen.

Deze training helpt je op een praktische manier om je zelfvertrouwen te vergroten zodat je beter in staat bent om je doelen te bereiken. In een veilige omgeving ga je met gelijkgestemden aan de slag zodat je ook van elkaar kunt leren. Immers alle deelnemers zitten daar omdat ze hun zelfvertrouwen willen vergroten om zo steviger in hun schoenen te staan.

Na de training:

  • Waardeer je jezelf zoals je bent
  • Bereik je eenvoudiger je doelen, zonder anderen tekort te doen.
  • Heb je inzicht in je sterke en zwakke punten en weet wat je wel en niet wil en kan
  • Heb je zicht op je negatieve gedachten en overtuigingen en kun je die omvormen
  • Weet je hoeveel kracht er in je schuilt en weet je je positieve ervaringen gericht in te zetten
  • Ben je assertiever en kom je op een natuurlijke wijze voor jezelf op.

Dit zeggen deelnemers over de training Zelfvertrouwen

“Ik ben al naar veel trainingen geweest op dit gebied maar nu word ik pas echt geraakt en zie wat ik zelf moet en kan doen om verder te komen. Petri en Ad hebben me dat op een veilige, respectvolle wijze laten ervaren.” (Johan)

“Ik zag er best een beetje tegenop en was bang dat het misschien zwaar en moeilijk zou worden. Integendeel, Petri en Ad waren in staat om met humor en vooral alledaagse situaties mij inzichten en handvatten te geven die me verder hielpen. Ik heb ook veel gelachen en vooral geleerd wat ik anders zou kunnen doen. Waarvoor hartelijk dank.” (Mike)

“Wow, wat een ervaring! Zoveel positieve aandacht, een prachtig cadeau voor mezelf. Ik heb inzicht gekregen waar mijn onzekerheid vandaan komt en ik kan nu dankzij de ondersteuning van Ad en Petri verder om de beste versie van mezelf te worden en te laten zien wat ik werkelijk kan .” (Lies)

“Na de cursus merk ik dat ik milder geworden ben naar mezelf. Ik ben goed zoals ik ben en hoef mezelf niet steeds op de kop te geven. Dit geeft me rust en ruimte én de gelegenheid om rustig verder te groeien om mijn doelen te bereiken. Bedankt voor de fijne training.” (Esther)

Vorm en aanpak training

Het is vooral een praktische training in een kleine groep ( max 12 personen) begeleid door twee ervaren trainers. Hierdoor is er veel persoonlijke aandacht. We bieden naast een beperkt theoretisch kader veel praktische, gevarieerde, ervaringsgerichte oefeningen aan die je vooral uitnodigen om vanuit het positieve naar jezelf te kijken.

Er is voldoende tijd voor persoonlijke aandacht en reflectie. Iedere deelnemer wordt gezien en uitgedaagd om met zichzelf aan de slag te gaan. We werken o.a. met de methodieken van NLP, TA en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten. Als je meer wil lezen over hoe wij tegen zelfvertrouwen en zelfreflectie aan kijken lees dan ook ons blog Zelfreflectie, het instrument voor persoonlijke groei.

Programma

De training “Zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit is verspreid over twee dagen. In een ontspannen, veilige omgeving gaan we op zoek naar wat voor jou belangrijk is en hoe je dat vorm kan geven in jouw leven. Wat gaat al goed en hoe kun je dat verder uitbouwen. Ook staan we stil bij welke barrières je ervaart en welke gedachten daarbij een rol spelen. Zo krijg je een beeld wat jij nodig hebt om verder te komen. En krijg je inzicht in jouw gedrag en de gedachten en overtuigingen die bepalend zijn in je werk/leven en in de samenwerking met anderen.

We gaan dieper in op de vragen hoe je meer zelfvertrouwen kunt ontwikkelen, hoe je jezelf leert waarderen en wat je zelf concreet kan doen om je doelen te bereiken. Kortom je maakt contact met je behoeftes, leert om deze serieus te nemen en stelt prioriteiten zodat er voor jou een evenwichtige energiebalans is. Ook leer je helder daarover te communiceren en daar ook voor te gaan staan. Hierdoor voel je je zekerder en sterker en dit straal je ook uit.

NB: Deze training is los te volgen maar ook goed te combineren met onze training persoonlijk leiderschap. Wanneer je dat doet rekenen wij 995,- euro.

Vrijblijvend persoonlijk advies over de training Zelfvertrouwen

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

Voor wie?

De praktische training: ” Zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit” is een aanrader als je aan de slag wil met je zelfvertrouwen en zo beter en gemakkelijker je doelen te bereiken.

Praktisch

Maximaal 12 deelnemers.

Duur

2 dagen

Vorm

Deze training wordt gegeven door Petri Elemans en Ad van Heijst in de Poort in Groesbeek.

Data 

9 en 23 april 2024

3 en 17 december 2024

Deze training is uitstekend te combineren met onze training persoonlijk leiderschap. Wanneer je dat doet betaal je ‘slechts’ 995 euro.

Kosten open inschrijving

€ 575,- p.p.

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

Gelukkig en meer zelfvertrouwen

Rated 5,0 out of 5
9 januari 2023

Super enthousiast ben ik door het volgen van de training Zelfvertrouwen en persoonlijke effectiviteit. Ik heb meer zelfvertrouwen en voel me daardoor veel gelukkiger. Ik heb het idee dat moeilijke dingen me minder moeite kosten en dat ik sneller resultaat bereik.

De trainers en mijn medecursisten ben ik enorm dankbaar.

P.

mooie praktische training waar ik veel aan heb gehad!

Rated 5,0 out of 5
28 december 2021

H.D.B.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.

error: Geen toestemming...