HEEL opleidingen
Home >> Trainingen en coaching voor de Overheid >> Training Samen werken aan meer plezier

Training Samen werken aan meer plezier

Voor teams die veel werkdruk ervaren en het plezier dreigt te verdwijnen

Zitten er bij u in het team veel mensen die een hoge werkdruk ervaren?
Bij werkdruk denken we vaak aan de hoeveelheid werk, we vinden dat we te veel werk hebben. Als de hoeveelheid werk maar zou verminderen, dan zouden we de werkdruk beter aan kunnen, denken we.
Uit alle onderzoeken naar werkdruk blijkt dat collega’s die echt met elkaar samenwerken en elkaar ondersteunen belangrijk zijn voor meer werkplezier. Het tegenovergestelde is dus ook het geval. Irritaties, onbegrip, slechte samenwerking en communicatie kosten veel energie en zijn daarmee een voedingsbron voor een hoge werkdruk.
De meeste werkdruk trainingen richten zich op het verminderen van werkdruk en stress. Deze training is anders! Het blijkt dat er veel motiverende – en effectievere- manieren zijn om het werk zo goed en aangenaam mogelijk te maken. Deze benadering komt uit de positieve psychologie en maakt onderdeel uit van deze training.
Uitgangspunt is het denken in termen van kracht en kwaliteiten, in plaats van te denken uit onmacht en beperkingen. Goed samenwerken begint met een positieve kijk op het werk en elkaar. En een goed draaiend team zorgt voor een prettige werksfeer en voor minder spanningen, werkdruk en stress.

Wat levert het op?

Na afloop van de training heeft het team een actieplan om werkplezier te vergroten. Tijdens het traject is gestart met de uitvoering van het plan. Deelnemers zijn gestimuleerd en in staat om zelf en met elkaar te werken aan plezierige werkomstandigheden.
Het team weet op welke zaken het invloed kan uitoefenen en welke niet. De houding van het team wordt meer proactief, dit geeft meer positieve energie. Een reactieve houding geeft negatieve energie. Door minder naar probleem en meer naar opbrengsten en oplossingen te kijken, wordt samenwerken gemakkelijker, waardoor het werkplezier toeneemt en de werkdruk vermindert.

Programma

In de eerste bijeenkomst maken we een inventarisatie: wat geeft het team plezier en waar liggen de knelpunten? We maken een actieplan voor meer werkplezier. En staan we stil bij voorwaarden voor plezierig werken.
De invulling van de tweede en derde bijeenkomst is maatwerk en wordt in overleg met het team bepaald aan de hand van de behoeften. Het actieplan komt in ieder geval aan de orde: wat gaat er goed en waar liggen eventuele obstakels? Thema’s waar we vaak op uitkomen zijn:
– Timemanagement (plannen, prioriteren etc.)
– Communicatie en samenwerken: hoe kunnen we positief met elkaar communiceren en met meer plezier met elkaar samenwerken

Aanpak

Het gaat hier om een maatwerktraject. De inhoud wordt afgestemd op de behoeften van het team, net zoals de theorie die wordt aangeboden en de tools die worden aangereikt. Het traject is gericht op het vergroten van het inzicht van het team en het maken van afspraken met elkaar om het werkplezier te vergroten en de werkdruk te verminderen.

Voeg opmerking toe

Voor wie?

De training is bestemd voor teams die veel werkdruk ervaren en met elkaar aan de slag willen om de werkdruk te verminderen en het plezier in het werk te vergroten.

Praktisch

Aantal deelnemers

8 tot 12

Duur

3 dagdelen van 3 uur. De bijeenkomsten worden 1 maal per 3 weken gehouden.

Vorm

in-company

Trainers

Ellen Somsen

Kosten

€ 225,- p.p.

Aanmelden?

Indien u belangstelling heeft voor onze trainingen, dan kunt u zich opgeven via het contactformulier of stuur een e-mail. Wij nemen dan contact met u op. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen.


Informatie

Wij geven u graag nadere informatie en komen op verzoek graag bij u langs om kennis te maken en bijvoorbeeld een maatwerktraining te bespreken.