HEEL opleidingen
Home >> Teamontwikkeling bij de overheid

Teamontwikkeling bij de overheid

Goed werkende teams waar mensen zich verbonden voelen met de organisatie en met veel plezier en energie werken aan een goed resultaat, zijn een zegen voor de mensen die er werken en de organisatie. Er wordt open en direct met elkaar gecommuniceerd er vindt een goede afstemming plaats en de mensen zijn betrokken bij wat ze doen. Daarnaast voelen alle teamleden zich gezien en gewaardeerd en worden uitgedaagd om hun beste bijdrage te leveren. Er is vertrouwen in de leiding en wanneer nodig denken alle teamleden mee met hoe ze veranderingen die op hen af komen op een goede wijze kunnen tackelen. De factoren die een team succesvol maken als creativiteit, betrokkenheid, humor, vertrouwen/veiligheid en respect zijn in voldoende mate aanwezig.

Zo zou het moeten zijn. Echter dat is helaas niet altijd het geval. Soms raakt de focus zoek en gaat het plezier uit het team, wordt er indirect gecommuniceerd, voelen mensen zich geremd en zijn bezig om zich geforceerd te handhaven. Hierdoor raken mensen het plezier in het samenwerken kwijt en gaat veel energie verloren. Dat is jammer omdat eigenlijk niemand dit wil.

Om een team weer wat meer in de flow te krijgen, bieden we teamvorming aan.

Wat levert teamontwikkeling uw team op?

Teamontwikkeling helpt bij het verbeteren van de samenwerking tussen de leden van het team. Teamsessies zijn leuk en uitdagend, inspireren de teamgeest en maken verrassend veel creativiteit los.

Het vermogen van het team verbetert doordat:

  • de teamleden communicatiepatronen gaan herkennen
  • de individuele- en teamcompetenties verder ontwikkeld worden
  • de onderlinge uitwisseling wordt versterkt
  • de teamleden leren om de juiste vragen te stellen
  • de teamleden met elkaar oplossingen vinden voor de vraagstukken die er spelen

Programma

In overleg met de opdrachtgever en het team bepalen we de doelstelling van de training. Vervolgens maken we een maatwerk offerte en gaan we met het team aan de slag. Zaken die veelal aan de orde komen zijn: hoe maak je afspraken, hoe spreek je elkaar aan, hoe zorg je er voor dat iedereen betrokken is bij het team, waarde en normen van de teamleden, het team en de organisatie. In sommige gevallen zetten we ook systemisch werken in om zaken te verhelderen. De teamcoaching bestaat minimaal uit twee maar meestal uit meerdere sessies. Afhankelijk van de vraagstelling bepalen we in overleg hoeveel dagdelen nodig zijn.

Werkwijze

Deelnemers leren van en met elkaar aan de hand van reflectie en ervaringsgerichte oefeningen. We gaan met de teamleden aan de slag, waarbij we alle teamleden betrekken bij het proces en uitdagen om hun zegje te doen en hun bijdrage te leveren.

Voor wie?

Voor teams die gezamenlijk een klus moeten klaren. Denk aan projectteams, managementteams of afdelingen.

Praktisch

Aantal deelnemers

Deelnemers afhankelijk van de grootte van het team.

Duur

Nader te bepalen

Vorm

in-company

Kosten

Maatwerk

Aanmelden?

Indien u belangstelling heeft voor onze trainingen, dan kunt u zich opgeven via het contactformulier of stuur een e-mail. Wij nemen dan contact met u op. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen.


Informatie

Wij geven u graag nadere informatie en komen op verzoek graag bij u langs om kennis te maken en bijvoorbeeld een maatwerktraining te bespreken.