Het Coronavirus en HEELopleidingen

Het Coronavirus heeft inmiddels zijn sporen al flink achtergelaten en heeft ook direct effect gehad op de activiteiten van HEELopleidingen. Momenteel (juni 2021) is inmiddels een groot gedeelte van de volwassen bevolking geen en gaan de besmettingscijfers en de ziekenhuisopnames gestaag naar beneden. Ook is er weer steeds meer mogelijk en kunnen onze trainingen zoals het er nu naar uitziet de komende periode weer doorgang vinden. We hopen erop dat het Coronavirus met de genomen maatregelen voldoende onder controle is te houden dat de zaak niet wederom op slot moet.

Ondanks dat het ‘de goede kant’ op schijnt te gaan, zijn we er nog niet en is het voor veel mensen nog steeds een nare tijd met veel onzekerheid, angst en verdriet om mensen die zijn weggevallen.

Inmiddels hebben wij ook zelf aan den lijve ervaren hoe het is om het virus onder de leden te hebben. En we kunnen je verzekeren dat dat geen pretje is. Ad heeft het, ondanks het volgen van alle regels en richtlijnen, toch opgelopen en dat doorgegeven aan Petri. We zijn beiden best beroerd geweest maar gelukkig zijn we uiteindelijk niet in het ziekenhuis beland. Echter de impact op onze gezondheid en conditie was erg groot.

We weten niet hoe de toekomst eruit gaat zien wat betreft het virus. Maar we gaan er vanuit dat er uiteindelijk een oplossing komt die er voor zorgt dat we weer terug kunnen naar ons ‘normale leven’ al dan niet met wat aanpassingen weer op kunnen pakken. Tot die tijd blijft het behelpen en creatieve oplossingen bedenken.

Activiteiten van HEELopleidingen in tijden van het Coronavirus

De eerste maanden was het voor ons niet mogelijk om trainingen te geven. Al onze geplande trainingen zijn toen doorgeschoven naar een later nader te bepalen tijdstip. Gelukkig kunnen we nu onder bepaalde randvoorwaarden weer onze trainingen geven en we hebben inmiddels weer een planning gemaakt voor de komende periode. Belangrijke voorwaarde voor ons is dat het Coronaproof georganiseerd wordt. Gelukkig nemen onze partners waar we de trainingen geven dit alles erg serieus en we denken dat het mogelijk is om een veilige training te geven.

Elkaar een luisterend oor bieden. Teambijeenkomst zorg goed voor elkaar in Coronatijd

Daarnaast hebben we specifiek voor mensen die in hun werk dagelijks geconfronteerd worden met de ellende die het Coronavirus veroorzaakt een specifieke teambijeenkomst ontwikkeld. Deze teambijeenkomst is gemaakt om teamleden de gelegenheid te bieden om met elkaar stil te staan en ervaringen met elkaar te delen. Wij weten uit ervaring dat het voor veel teamleden heel helend is om de opgedane ervaringen met elkaar te delen. De deelnemers geven aan dat ze bijna letterlijk ‘ weer lucht’ krijgen en weer zin hebben om vooruit te kijken.

Beleid van HEELopleidingen inzake het Coronavirus

Het uitgangspunt is dat al onze geplande activiteiten als het enigszins kan gewoon door gaan tenzij:

  • we zelf niet het idee hebben dat het veilig is,
  • we zelf verdacht zijn als het gaat om het virus,
  • de officiële richtlijnen van de overheid geen ruimte laten om onze geplande activiteit door te laten gaan,
  • de locatie waar we de activiteit hebben gepland inschat dat het niet veilig is,
  • er maatregelen van de overheid zijn die aangeven dat de gereserveerde ruimte niet gebruikt mag worden.

Mocht één van deze zaken het geval zijn, zullen we onze cursisten, coachees, afspraken benaderen om aan te geven dat het niet door gaat.

Hopende iedereen hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet en sterkte in deze bizarre tijden.

Ad van Heijst en Petri Elemans

NB: Vanzelfsprekend staat het iedereen vrij om zijn eigen keuzes te maken om al dan niet te komen. Dat respecteren we volledig.

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.