Het Coronavirus en HEELopleidingen

Het Coronavirus heeft inmiddels zijn sporen al flink achtergelaten en heeft ook direct effect op de activiteiten HEELopleidingen. Momenteel (november 2020) zitten we in de tweede golf en we hopen erop dat het Coronavirus met de genomen maatregelen weer een beetje onder controle komt. Neemt niet weg dat er al heel veel leed is en dat er nog dagelijks mensen erg ziek worden en zelfs sterven. Vooral de zogenaamde kwetsbare groep heeft het erg zwaar als ze ziek worden. Met name voor hen is onze onderlinge solidariteit belangrijk. Want alleen gezamenlijk kunnen we de negatieve gevolgen van het coronavirus beperken.

Inmiddels hebben wij ook zelf aan den lijve ervaren hoe het is om het virus onder de leden te hebben. En we kunnen je verzekeren dat dat geen pretje is. Ad heeft het, ondanks het volgen van alle regels en richtlijnen, toch opgelopen en dat doorgegeven aan Petri. We zijn beiden best beroerd geweest maar gelukkig zijn we uiteindelijk niet in het ziekenhuis beland. Echter de impact op onze gezondheid en conditie is erg groot. Nu enkele weken later zijn we nog steeds niet geheel hersteld.

We weten niet hoe de toekomst eruit gaat zien wat betreft het virus. Maar we gaan er vanuit dat er uiteindelijk een oplossing komt die er voor zorgt dat we weer terug kunnen naar ons ‘normale leven’ voor Corona. We hopen dat de inmiddels ingezette daling van de tweede golf doorzet en dat er geen derde golf meer achteraan komt. En dat de maatregelen die nu genomen worden afdoende zijn. Zodat we stapsgewijs ons normale leven al dan niet met wat aanpassingen weer op kunnen pakken. Tot die tijd blijft het behelpen en creatieve oplossingen bedenken.

Activiteiten van HEELopleidingen in tijden van het Coronavirus

De eerste maanden was het voor ons niet mogelijk om trainingen te geven. Al onze geplande trainingen zijn toen doorgeschoven naar een later nader te bepalen tijdstip. Gelukkig kunnen we nu onder bepaalde randvoorwaarden weer onze trainingen geven en we hebben inmiddels weer een planning gemaakt voor de komende periode. Belangrijke voorwaarde voor ons is dat het Coronaproof georganiseerd wordt. Dat betekent dat we mogelijke besmettingen zoveel mogelijk beperken. Gelukkig neemt onze partner waar we de trainingen geven (De Poort in Groesbeek) dit alles erg serieus en we denken dat het onder hun strikte voorwaarden mogelijk is om een veilige training te geven.

Interactieve online training persoonlijk leiderschap

Echter we zouden HEELopleidingen niet zijn als we geen alternatief zouden bedenken om je in deze lastige tijd toch te kunnen ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling. Wij denken dat het rondwaren van het coronavirus veel invloed heeft op hoe mensen zich voelen. Daarom hebben we coronaproof een laagdrempelige interactieve online basistraining persoonlijk leiderschap voor slechts 139,95 ontwikkeld. In deze training krijg je meer kracht en zelfvertrouwen zodat je gemakkelijker in staat bent om de keuzes te maken die écht bij je passen.

Vooral als persoon blijven staan in deze tijd en blijven geloven in waar je voor staat, is nu niet eenvoudig. Veel mensen voelen zich somber en gespannen. Dit wordt ook erkend door het RIVM als effect van de maatregelen. Op hun site geven ze concrete tips wat je kunt doen om hier minder last van te hebben.

Echter wil je meer kracht en zelfvertrouwen dan is deze training misschien wel wat voor je. In onze online training hebben we een link gelegd tussen de kracht van een online training en interactie met ons. Grijp je kans want dit aanbod geldt alleen tijdens de coronacrisis.

Elkaar een luisterend oor bieden. Teambijeenkomst zorg goed voor elkaar in Coronatijd

Daarnaast hebben we specifiek voor mensen die in hun werk dagelijks geconfronteerd worden met de ellende die het Coronavirus veroorzaakt een specifieke teambijeenkomst ontwikkeld. Deze teambijeenkomst is gemaakt om teamleden de gelegenheid te bieden om met elkaar stil te staan en ervaringen met elkaar te delen. Wij denken dat het voor veel teamleden heel helend kan werken om de opgedane ervaringen met elkaar te delen vandaar deze bijeenkomst.

Beleid van HEELopleidingen inzake het Coronavirus

Het uitgangspunt is dat al onze geplande activiteiten als het enigszins kan gewoon door gaan tenzij:

  • we zelf niet het idee hebben dat het veilig is,
  • we zelf verdacht zijn als het gaat om het virus,
  • de officiële richtlijnen van de overheid geen ruimte laten om onze geplande activiteit door te laten gaan,
  • de locatie waar we de activiteit hebben gepland inschat dat het niet veilig is,
  • er maatregelen van de overheid zijn die aangeven dat de gereserveerde ruimte niet gebruikt mag worden.

Mocht één van deze zaken het geval zijn, zullen we onze cursisten, coachees, afspraken benaderen om aan te geven dat het niet door gaat.

NB: Vanzelfsprekend staat het iedereen vrij om zijn eigen keuzes te maken om al dan niet te komen. Dat respecteren we volledig.

Hopende iedereen hiermee voldoende te hebben ingelicht.

Met vriendelijke groet en sterkte in deze bizarre tijden.

Ad van Heijst en Petri Elemans

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.