Fit en in balans je loopbaan voltooien

Fit en in balans zijn dat willen we toch allemaal, niet? Echter de tijd vliegt en opeens ben je zelf die “oudere collega” die nog enkele jaren “mag” voordat je kunt stoppen met werken. Hoewel bijna alles nog goed loopt en je vaak nog plezier hebt, merk je af en toe toch dat “de tand des tijds” wat sporen nalaat. Werkzaamheden die vroeger als vanzelf gingen, kosten je nu wat meer tijd en moeite. Fysiek is het ook wat minder. Je bent toch iets minder fit en kunt niet meer “ongestraft” nachten doorhalen met je collega’s. Ook de plaats die werk in jouw leven inneemt, is vaak wat minder belangrijk dan vroeger. Je gezondheid en familie komen wat vaker op de eerste plaats. Soms stel je jezelf de vraag of je nog fit en in balans en met plezier de “finish” haalt.


Wanneer je je enigszins in deze beschrijving herkent, is deze training misschien wel wat voor jou. In de training fit en in balans zetten we de tijd even stil en kijken wat het gevolg is van het ouder worden op jou en jouw werkzame leven en wat dat met je doet. Daarnaast kijken we wat je zelf kunt doen om fit en in balans je loopbaan te voltooien.

1. Wat levert de training Fit en in balans je loopbaan voltooien je op?

Je hebt duidelijk hoe je er momenteel voor staat en hoe je je werk beleeft. Wat gaat nog prima en zal de komende jaren geen problemen geven en waar zitten eventuele risico’s. En wat voor een mogelijkheden heb je om daar zelf een positieve draai aan te geven. Hierbij kijken we zowel naar je werk als naar jouw privésituatie omdat deze met elkaar verbonden zijn.

Kortom je maakt de balans op, bedenkt eventuele alternatieven en kiest welbewust voor je pad de komende periode. Hierdoor ontstaat inzicht, balans en rust, ken je je energiegevers en weet je waar je blij van wordt. Je krijgt handvatten aangereikt, zodat je op een plezierige en gezonde wijze de eindstreep van je werkzame leven bereikt. Dat betekent ook dat je risico’s voor jouw vitaliteit in een vroegtijdig stadium kunt herkennen en leert om daar op een adequate wijze mee om te gaan.

2. Vrijblijvend persoonlijk advies over deze training

Heb je na aanleiding van deze informatie nog vragen of twijfel je of deze training iets voor jou is, neem dan contact met ons op. We beantwoorden graag je vragen via de mail of telefoon. Ook als je een keer vrijblijvend  wil sparren over je opleidingsvraag ben je van harte welkom.

3. Wat zeggen deelnemers?

  • “Het besef dat ik vooral zelf de regie moet nemen in het proces op school. Wat wil ik, wat kan ik en vooral wat wil of kan ik niet meer.” (Anita)
  • “Ik heb een duidelijk beeld van mijn schoolloopbaan. In ben bewust gaan kijken naar mijn pensioenleeftijd. Ook wat wil ik met mijn vrije tijd gaan doen.” (Agnes)
  • “Ik heb een begin gemaakt met het positief leven naar mijn pensioen over twee jaar. Mijn oogopslag begint te glimmen als ik denk aan mijn hobby’s waarin ik mij wil gaan uitleven. Wat ik ook heel fijn vond, was dat de trainers deze cursus ook steeds op de persoon afstemde. Al naar gelang de behoefte van de individuele deelnemer. Ik waardeer dat zeer.” (Piet)
  • “Ik heb geleerd op een realistische manier naar mijn naderend pensioen te kijken. Geen onhaalbare doelen stellen, maar concrete, uitvoerbare doelen op weg naar mijn pensioen. Bovendien ben ik minder “angstig” om dingen aan te kaarten en voor mezelf op te komen dan vóór deze training.” (Jet)

4. Programma van de training “Fit en in balans”

We staan stil bij je leven en het punt waar je nu bent aangekomen en kijken vooruit naar je doelen de komende jaren. Wat gaat beter of (nog) goed wanneer je ouder wordt en wat gaat wat minder en vooral hoe ga je daarmee om? We besteden aandacht aan situaties die problemen op kunnen leveren wanneer iemand ouder wordt.

Hoe herken je tijdig dat bepaalde zaken minder gaan, wat doet dat met je en wat kun je doen om daar geen last van te krijgen? Daarna bespreken we welke mogelijkheden er zijn om tijdig in te grijpen en hoe je jouw persoonlijke grenzen aan kunt geven en bewaken door daar met je omgeving over in gesprek te gaan. De nadruk ligt telkens op wat je zelf kunt veranderen. Je bepaalt je eigen weg en zet de eerste stap(pen).

5. Onze aanpak

We zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving zodat je open met elkaar in gesprek kunt. Daarnaast geven we vanuit een beknopt theoretisch kader veel gerichte oefeningen die je uitnodigen om vanuit verschillende (verstand en gevoel) invalshoeken kritisch naar jezelf te kijken en keuzes te maken.

We maken tijd voor reflectie, uitwisseling en persoonlijke aandacht. Daarom zetten we twee trainers in. Je wordt uitgedaagd om met jezelf aan de slag te gaan en gaat na afloop anders de deur uit omdat helder is wat je wil en concreet wat je gaat doen als eerste stap. We werken gebruiken o.a. de methodieken NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten.

Voor wie?

De training is voor senioren die de behoefte hebben om even stil te staan, de balans op te maken en vooruit willen kijken naar het vervolg van hun loopbaan.

Praktisch:

Aantal deelnemers

8 tot 12

Duur

2 dagen en een dagdeel om de 14 dagen

Vorm

Open inschrijving/in-company

Data

15 en 29 november 2021 en 13 december (ochtend).

Locatie:

Regio Ede

Kosten

€ 595,- p.p.

 

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.

Reviews

There are no reviews yet. Be the first one to write one.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.