Fit en in balans je loopbaan voltooien

De tijd vliegt en opeens ben je zelf die “oudere collega” die nog enkele jaren “mag” voordat je kunt stoppen met werken. Hoewel bijna alles nog goed loopt en je vaak nog plezier hebt, merk je af en toe toch dat “de tand des tijds” wat sporen nalaat. Werkzaamheden die vroeger als vanzelf gingen, kosten u nu wat meer tijd en moeite. Fysiek is het ook wat minder. Je kunt niet meer “ongestraft” nachten doorhalen met je collega’s. Ook de plaats die werk in jouw leven inneemt, is vaak wat minder belangrijk dan vroeger. Je gezondheid en familie komen wat vaker op de eerste plaats. Soms stelt je jezelf de vraag of je nog fit en met plezier de “finish” haalt.
Wanneer je je enigszins in deze beschrijving herkent, is deze training misschien wel wat voor je. In deze training zetten we de tijd even stil en kijken wat het gevolg is van het ouder worden op jou, jouw werkzame leven en wat dat met je doet.

Wat levert de training Fit en in balans je loopbaan voltooien je op?

Je krijgt inzicht in hoe je er momenteel voor staat en hoe je je werk beleeft. Wat gaat nog prima en zal de komende jaren geen problemen geven en waar zitten eventuele risico’s. En wat voor een mogelijkheden heb je om daar zelf een positieve draai aan te geven. Hierbij kijken we zowel naar je werk als naar jouw privésituatie omdat deze met elkaar verbonden zijn. Kortom je maakt de balans op, bedenkt eventuele alternatieven en kiest welbewust voor je pad de komende periode. Hierdoor ontstaat inzicht, balans en rust, ken je je energiegevers en weet je waar je blij van wordt. Je krijgt handvatten aangereikt, zodat je op een plezierige en gezonde wijze de eindstreep van je werkzame leven bereikt. Dat betekent ook dat je risico’s voor jouw vitaliteit in een vroegtijdig stadium kunt herkennen en leert om daar op een adequate wijze mee om te gaan. Kortom na afloop gaat je anders de deur uit.

Programma van de training

We staan stil bij je leven en het punt waar je nu bent aangekomen en kijken vooruit naar je doelen de komende jaren. Wat gaat beter of (nog) goed wanneer je ouder wordt en wat gaat wat minder en vooral hoe ga je daarmee om? We besteden aandacht aan kenmerken van het werk die problemen op kunnen leveren wanneer iemand ouder wordt. Hoe herken je tijdig dat bepaalde zaken minder gaan, wat doet dat met je en wat kun je doen om daar geen last van te krijgen? Daarna bespreken we welke mogelijkheden er zijn om tijdig in te grijpen en hoe je jouw persoonlijke grenzen aan kunt geven en bewaken door daar met je omgeving over in gesprek te gaan. De nadruk ligt telkens op wat je zelf kunt veranderen. Je bepaalt je eigen weg en zet de eerste stap(pen).

Aanpak

We zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving zodat je open met elkaar in gesprek kunt. Daarnaast geven we vanuit een beknopt theoretisch kader veel gerichte oefeningen die je uitnodigen om vanuit verschillende (verstand en gevoel) invalshoeken kritisch naar jezelf te kijken en keuzes te maken. We maken tijd voor reflectie, uitwisseling en persoonlijke aandacht. Daarom zetten we twee trainers in. Je wordt uitgedaagd om met jezelf aan de slag te gaan. We werken gebruiken o.a. de methodieken NLP en systeemwerk in de vorm van oefeningen, verhalen, visualisaties en praktische opdrachten.

Wat zeggen deelnemers?

  • “Het besef dat ik vooral zelf de regie moet nemen in het proces op school. Wat wil ik, wat kan ik en vooral wat wil of kan ik niet meer.”
  • “Duidelijk beeld van mijn schoolloopbaan. In ben bewust gaan kijken naar mijn pensioenleeftijd. Ook wat wil ik met mijn vrije tijd gaan doen.”
  • “Ik heb een begin gemaakt met het positief leven naar mijn pensioen over twee jaar. Mijn oogopslag begint te glimmen als ik denk aan mijn hobby’s waarin ik mij wil gaan uitleven. Wat ik ook heel fijn vond, was dat de trainers deze cursus ook steeds op de persoon afstemde. Al naar gelang de behoefte van de individuele deelnemer. Ik waardeer dat zeer.”
  • “Ik heb geleerd op een realistische manier naar mijn naderend pensioen te kijken.
    Geen onhaalbare doelen stellen, maar concrete, uitvoerbare doelen op weg naar
    mijn pensioen. Bovendien ben ik minder “angstig” om dingen aan te kaarten en
    voor mezelf op te komen dan vóór deze training.”

 

 

Voor wie?

De training is voor senioren die nog een aantal jaren “mogen” werken en die behoefte hebben om even stil te staan en vooruit te kijken naar het vervolg van hun loopbaan.

Praktisch:

Aantal deelnemers

8 tot 12

Duur

2 dagen en een dagdeel om de 14 dagen

Vorm

Open inschrijving/in-company

Data

14 en 28 maart en 11 april (middag)

Regio Arnhem/Nijmegen

Kosten

€ 595,- p.p.

 

Je gegevens worden niet opgeslagen.

Aanmeldformulier

Ik meld me aan voor de training:

Je gegevens worden niet op deze website opgeslagen.