Informatie over het aanvragen van Stap subsidie voor onze opleidingen

Een aantal van onze trainingen valt onder het stap budget. Dat betekent dat de overheid de kosten voor die training of opleiding tot een maximum van 1000 euro betaalt. Wil je stap subsidie aanvragen en weten wat je moet doen om in aanmerking te komen voor deze subsidie? Lees dan verder!

Voorwaarden aanvragen stap subsidie

  • Je bent minimaal 18 jaar en ontvangt nog geen AOW.
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder de STAP-subsidie toegekend gekregen.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
  • Je scholing start binnen 3 maanden na afloop van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd

Wat moet je doen om Stap subsidie te krijgen?

Allereerst moet je voldoen aan de criteria. Wanneer dat het geval is heb je nog twee stappen te gaan.

1. Meld je z.s.m. aan bij ons en geef je gegevens door!

De stapprocedure maakt gebruik van zogenaamde vooraanmeldingen. Dat betekent dat je voordat je überhaupt stap subsidie aan kan vragen bij het UWV, je eerst bij ons aan moet melden.

Welke gegevens hebben wij nodig voor de vooraanmelding?
  • De naam van de training/opleiding
  • Je volledige voor- en achternaam. (Let op exact hetzelfde als op je paspoort!)
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens (straat, nummer, postcode en plaats). Naar dit adres gaat de beschikking of je al dan niet de subsidie toegekend krijgt.
  • Je e-mailadres. Dit hebben we nodig om te kunnen corresponderen over het stap budget en de gekozen opleiding.

Let op: Vermeld die gegevens bij je aanmelding op ons website aanmeldformulier in het veld opmerkingen.

Wat doen we met die gegevens?

We gebruiken deze gegevens om voor jou een stapaanmeldbewijs te maken dat je nodig hebt bij het aanvragen van je stapbudget. Daarnaast hebben we deze gegevens nodig voor de vooraanmelding bij het UWV. Verder doen we er niets mee!

2. Vraag meteen subsidie aan wanneer portaal UWV open gaat!

De stap regeling is een populaire regeling. Eerdere aanvraag rondes hebben laten zien dat de subsidie binnen een uur vergeven was. Dus wil je een kans maken, moet je er tijdig bij zijn. Op 1 november 2022 om exact 10.00 uur gaat het portaal open. Zorg ervoor dat je dan in de gelegenheid bent om je aanvraag te doen.

Het aanvragen van de subsidie is, als je goed voorbereid bent, betrekkelijk eenvoudig. Het is ons ook gelukt! En we zullen je als je bij ons een vooraanmelding doet precies aangeven wat je moet doen. Belangrijke randvoorwaarde is wel dat je een DigiD hebt want dat is een absolute voorwaarde om mee te kunnen doen.

Meer informatie over het aanvragen van stap subsidie?

Wij vinden het een prima zaak dat ook onze opleidingen gericht op persoonlijke ontwikkeling en begeleiding van anderen onder dit budget vallen. Hiermee geeft de overheid in onze ogen te kennen dat er een direct verband is tussen functioneren in een werkomgeving en persoonlijke ontwikkeling.

Echter wat betreft de praktische uitvoering en de administratieve rompslomp plaatsen we bij sommige stappen in de procedure wel onze vraagtekens. Het feit dat het toekennen van subsidie door het grote aantal aanvragen van stap subsidie en de beperkte subsidiepot meer een kansspel lijkt dan dat het gebaseerd is op behoefte, verdient in onze ogen geen schoonheidsprijs. We hopen dat het ‘succes’ van deze regeling in ieder geval het belang en de behoefte van investeren in opleiding op de politieke agenda zet.

Mocht je n.a.v. dit stukje nog praktische vragen hebben over een van onze trainingen en/of het aanvragen van de stapsubsidie neem dan contact met ons op. Mocht je meer achtergrond willen weten kijk dan op de website van het UWV.

Reviews

Er zijn nog geen reviews. Laat s.v.p. een review achter.

Laat een review achter

Je mag alleen een sterren-beoordeling achterlaten, maar we vinden het fijn als je jouw beoordeling nader toelicht.