HEEL opleidingen

Ellen Somsen

Ellen SomsenEllen Somsen heeft sociale wetenschappen gestudeerd, is van huis uit P&O adviseur en heeft ruime ervaring als manager, coach en trainer. Ze ziet dat veel mensen geen plezier meer hebben in hun werk en iedere dag met tegenzin naar hun werk gaan, uitrekenend hoelang het nog duurt voor ze met pensioen kunnen gaan. Ze komt teams tegen die niet meer met elkaar samenwerken, maar tegen elkaar. Het valt haar op dat veel mensen tegenwoordig zo druk en moe zijn en net zolang doorwerken tot ze een burn-out krijgen. Ellen is ervan overtuigd dat dit te doorbreken is. Dat is ook haar drive en haar plezier in het werk.
Om mensen met stress en burn-out klachten de beste begeleiding te kunnen bieden heeft ze specialisatie opleidingen en diverse trainers- en adviseursopleidingen gevolgd. Ze is ervaren in het trainen en begeleiden van mensen met stressklachten en van teams die veel werkdruk ervaren. Ze werkt graag preventief, zodat niet alleen de stress vermindert, maar mensen vooral meer plezier krijgen in hun werk en leven. Ze geeft graag aan managers trainingen (plezierig) leidinggeven.
In haar vrije tijd loopt ze hard en heeft ervaren dat dit helpt bij het hanteren van stress. Ze is hier zo enthousiast over geworden dat hardlopen onderdeel kan uitmaken van haar programma’s. Doordat Ellen goed luistert en zich heel goed kan verplaatsen in de ander weet ze snel het vertrouwen te winnen. Daardoor durven mensen te zeggen waar het echt omgaat. Ellen weet hier in trainingen goed op in te spelen, waardoor een training bij Ellen er echt toe doet.